Jerez bo za nas ključna dirka – Rossi

Avtor prispevka: , objavljeno 3. maja 2018 .

Dirka v Jerezu bo za Valentina Rossija prelomna, saj pravi, da bo šele tu videl, kako konkurenčen je lahko v letošnji sezoni. “Lani smo sem prišli polni optimizma, prepričani, da lahko osvojimo naslov svetovnega prvaka,” se spominja Italijan. “Maverick (Vinales) je zmagal na prvih dveh dirkah sezone, jaz pa sem vodil v prvenstvu. Ponavadi se veselim prihoda v Evropo, saj mi je večina stez tukaj zelo všeč, toda doživeli smo najslabši konec tedna celotne sezone.

Pokazale so se omejitve motocikla, začele so se težave na stezah, kjer sem le leto poprej bil hiter. Letos bo zato ta dirka za nas pomembna, saj bomo videli, če smo boljši, kot lani. Ne gre za to, ali lahko zmagamo ali osvojimo stopničke, temveč da sestavimo motor, s katerim sem lahko hiter. Ta steza nam lahko pove zelo veliko.”

Izkušeni dirkaški doktor seveda ne pričakuje čudežev, toda želi videti znake, da se razvoj motocikla giblje v pravo smer. “Ne smemo misliti, da smo premagani, saj bi tako le težko prišli do konca sezone. Pomembno je, da smo hitri na vseh stezah. Znašli smo se v krizi. Na nekaterih dirkah smo boljši, na drugih slabši, toda dobro delamo in ne bomo se predali. V ponedeljek po dirki sledi še pomembno testiranje. Želimo se izboljšati in se boriti za naslov prvaka.”

Nova asfaltna podlaga bo sicer olajšala delo, toda nekatera moštva so to upravila testiranja, zato naj bi, vsaj teoretično, imela nekaj prednosti. “Res sem si želel, da bi septembra prišli sem testirat, toda namesto tega smo testirali v Sepangu. Bomo videli, kako bo na našo formo vplival nov asfalt. Fantje iz razredov Moto2 in Moto3 pravijo, da je boljši, čeprav naj bi bil na nekaj mestih že poškodovan.”

Rossi pa se je dotaknil tudi dogajanja na trgu dirkačev, kjer je Johann Zarco tudi uradno podpisal pogodbo z moštvom KTM, čeprav se je govorilo, da naj bi se Francoz pogajal tudi s Hondo. Italijan dvomi, da se je Honda dejansko zanimala za Zarca. “O tem nisem slišal ničesar. Povejte mi, če bi lahko izbirali, bi izbrali KTM ali Hondo? Kar se tiče (Andree) Doviziosa pa dvomim, da on ali Ducati razmišljajo o koncu sodelovanja.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish