Jenson BUTTON in McLAREN z moštvom v DTM-u

Avtor prispevka: , objavljeno 20. decembra 2020 .

Zamisli Gerharda Bergerja, da iz DTM-a ustvari gledljivo serijo s konkretnimi imeni in ekipami, počasi začenja dobivati podobo. Z ekipo Jenson Team Rocket RJN ima Avstrijec pomembnega aduta v rokavu, s katerim bi lahko pridobil tudi nove potencialne stranke za vstop v tekmovanje.

Ekipo je Jenson Button skupaj s prijateljem Chrisom Buncombom ustanovil pred dvema letoma, letos pa so z dirkalnikom McLaren 720S GT3 nastopali v britanskem prvenstvu GT.

“DTM mi je bil vedno všeč in čudovito je videti, da serija odpira novo poglavje z vozili GT3,” je dejal Button, ki je bil pred letom dni gost serije Super GT na finalu sezone DTM v Hockenheimu. Z Bergerjem Buttona veže posebna vez, saj je debitiral v Formuli 1 za Williams-BMW pred 20 leti, prav takrat, ko je bil Berger direktor BMW Motorsport.

“Gerharda poznam že dolgo in prepričan sem, da bo naredil dober šov! V zakulisju si vsi prizadevamo, da bi ta projekt DTM uspel. Vesel sem, da smo lahko v projekt vključili tudi McLaren,” pravi Button.

Za zdaj še ni znano, s koliko dirkalniki bo moštvo iz Didcota nastopilo v prvenstvu DTM, je pa jasno, da Jenson Button v tekmovanju ne bo nastopal kot voznik: “Ne, to ni del plana,” razlaga vodja ekipe, Bob Neville in dodaja: “Jenson je zelo zaposlen in ima druge zadolžitve. Ob tem ima dva majhna otroka in živi v Kaliforniji, zato bi bilo zanj zelo težko usklajevati vse skupaj.”

Poleg tekmovanja v DTM-u ekipa načrtuje sodelovanje v GT World Challenge Europe in britanskem prvenstvu GT. Udeležba v seriji SRO je bila že načrtovana v prejšnjem letu, vendar je bila zaradi krize s koronavirusom odpovedana.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj