Je steza Spa Francorchamps prenevarna? Hill: Bilo bi žalostno, če bi dirkališče spremenili

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2023 .

Damon Hill je izjavil, da bi bilo za Formulo 1 “žalostno”, če bi bile narejene spremembe na dirkališču Spa-Francorchamps, kjer se je danes smrtno ponesrečil 18-letni nizozemski dirkač Formule Regional European Championship, Dilan van ‘t Hoff.

Na deževni dirki v belgijskem Spa-Francorchampsu je bil najstnik vpleten v incident več avtomobilov na ravnini Camel.

Tam je leta 2019 tragično izgubil življenje že Anthoine Hubert, zato se sedaj povečujejo pozivi po spremembah, da bi preprečili nadaljnje tragedije. Kljub temu pa Hill trdi, da bi izguba dirkališča Spa ali spremembe v postavitvi proge negativno vplivale na šport.

“Podrobnosti o tem, kaj se je zgodilo, nisem videl,” je povedal za Sky Sports. “Nenehno omenjamo Raidillon, Eau Rouge in podobne zadeve. Toda če vem prav, se je nesreča zgodila malo dlje po progi.

“Ko dežuje v Spaju, dežuje močno in voda teče po progi. V mokrih pogojih je vedno zelo nevarno in problem je kombinacija visoke hitrosti, mokre steze, akvaplaninga in slabe vidljivosti, kar je smrtonosna kombinacija.

“Morda moramo zdaj preučiti, ali bi morali reči ‘norčija je dirkati v teh pogojih’, ko je vidljivost tako resno okrnjena. V dirkah sem bil že v popolnoma nemogočih razmerah, ko nisem videl ničesar, in dobesedno sem razmišljal, ‘odvisen sem od naključja’. Tvegate ogromno.

“Tako da slaba vidljivost spada med največje dejavnike, saj če vidite, lahko ukrepate preventivno. Včasih to ni mogoče, če se nekaj zgodi zelo hitro.

“Avtomobil se odbije nazaj od ograje in ničesar ne morete storiti, da bi se mu izognili. Bilo bi žalostno, če bi izgubili dirkališče ali postavitev, kot je Raidillon, ker je ena najbolj vznemirljivih stvari, ki jih lahko doživite v dirkalniku,” je še dodal Hill.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Frela
9 mesecev pred

Google translate?