Je Rossi vrgel puško v koruzo? “Nisem dovolj konkurenčen za naslov”

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2020 .

Valentino Rossi je po padcu na drugi dirki v Misanu dejal, da ni dovolj konkurenčen, da bi se boril za letošnji naslov svetovnega prvaka, ki bi bil njegov skupni deseti oziroma osmi v razredu MotoGP.

Dirkač Yamahe kljub odstopu na nedeljski dirki za vodilnim Andreo Doviziosom zaostaja 26 točk in zaseda deveto mesto v točkovanju prvenstva. “Veliko govorimo o naslovu prvaka, saj so letos razlike zares majhne,” je povedal. “V nedeljo sem izgubil nekaj točk, toda zaradi tega se moj položaj ne spreminja preveč. Kar nekaj dirkačev loči majhna razlika v točkah, tako da je prvenstvo povsem odprto, do konca pa je še veliko dirk. Lahko se zgodi marsikaj, toda sam bi moral biti boljši, hitrejši, ta konec tedna pa smo poizkusili nekaj novega.”

Rossi je bil prepričan, da je v soboto našel nekaj, s čimer se bo približal vrhu, a občutek je v nedeljo izgubil. “Na dirki se motor ni obnašal tako, kot bi si želel, nisem imel oprijema. Ne vem, kako bi bilo skozi dirko, saj sem padel po enem krogu in pol, ko sem v četrtem ovinku naredil napako. Toda nisem bil preveč konkurenčen in na splošno nisem dovolj konkurenčen za naslov.

V soboto se mi je zdelo, da smo uspeli najti rešitve za drsenje zadnjega dela in zdrsavanje kolesa pri pospeševanju, toda v nedeljo na ogrevanjih sem znova imel težave. Dirka je žal trajala le krog in pol, zato ne vem, kakšen potencial sem imel, toda prejšnji teden sem čutil, da sem bil bolj konkurenčen,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish