Je Rossi potrdil Lorenzov prestop k Ducatiju?

Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2016 .

Valentino Rossi je morda ne namerno potrdil govorice, da se moštveni kolega Jorge Lorenzo prihodnjo sezono seli k Ducatiju.

Italijan je pred nekaj tedni dejal, da Španec ni dovolj pogumen, da bi zapustil moštvo Yamahe, ki ima trenutno najboljši motor v karavani. V sklopu novinarske konference v Austinu, kjer bo ta konec tedna tretja dirka letošnjega prvenstva MotoGP, pa sprva ni želel komentirati govoric, niti njegovih prejšnjih izjav, zatem pa je vendarle dejal: “Če se je odločil za prestop, je to pogumna poteza.”

“Njemu in Ducatiju želim veliko sreče,” je nadaljeval in s tem na socialnih omrežjih poskrbel za pravi vrvež, saj so mnogi prepričani, da je z zadnjim stavkom potrdil, da Lorenzo odhaja.

“Mislim da bo kljub temu konkurenčen, saj je dober dirkač Ducatijevi motorji pa so v zadnjih letih postali boljši,” je še dodal Italijan, ki je tudi sam zapustil Yamaho ter pri Ducatiju v 2011 in 2012 odvozil dve najslabši sezoni v karieri.

“Lorenzo je v podobnem položaju, kot sem bil sam, ko sem prestopil k Ducatiju. Dolgo sem bil pri Yamahi in sem potreboval nov izziv. Takratni šef moštva me je prepričal z načrtom za izboljšanje motorja, s katerim je Casey Stoner že zmagal. Izdelali naj bi motor, ki bi ga lahko uspešno vozili tudi drugi dirkači. Ducati je od takrat močno napredoval. Na ravninah so neulovljivi, na prvih dirkah pa so pokazali, da se lahko vozijo povsem v ospredju,” je še povedal Rossi.

Foto: Yamaha