Je Red Bull storil napako z uporabo “Mercedesovih” stranic?

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2024 .

Mercedes je po sezoni in pol neuspehov s konceptom dirkalnika brez stranic le tega opustil in ubral bolj konvencionalen pristop. A tako imenovani zero-pod se letos vrača na stezo, le da na dirkalniku ekipe Red Bull Racing. Toda poraja se vprašanje, ali je Adrian Newey v “mercedesovem” konceptu našel možnost za izboljšanje, ali pa bo sprememba ekipo iz Milton Keynesa vrgla z vrha.

Lahko bi rekli, da če nekaj deluje, tega ne popravljaj, vendar se Newey pri oblikovanju RB20 na to ni oziral, saj že dolgo velja, da moraš v F1 neprestano teči s spremembami, sicer padeš v zaostanek. Newey je v preteklosti že pokazal, da kljub številnim zmagovalnim dirkalnikom ni nezmotljiv (McLaren MP4-18), toda ali bo RB20 premikal mejnike, ali pa bo to dirkalnik, ki bo porazil na pogled nepremagljivo ekipo in Maxa Verstappna?

“Pri Mercedesu so v vetrovniku videli odlične rezultate in zato bili prepričani, da bodo uspešni, vendar rezultatov iz vetrovnika niso prenesli na stezo,” je povedal svetovalec ekipe, Helmut Marko.

Tudi mi bomo šele videli, ali bomo uspešni s to podobno rešitvijo. Adrian je vedno stremel k dirkalnikom brez hladilnikov, vendar seveda se ekipa na motornem oddelku s tem ne strinja, kar je povsem logično. Naša rešitev ni tako ekstremna, kot je bila pri Mercedesu, smo pa zapeljali na podobno pot.”

Marko je RB20 označil za več kot le evolucijo lanskega RB19: “Gre za malo revolucijo. Kar ste videli na predstavitvi je osnova za to, kar bomo uporabljali v 2024. Rešitve so v simulacijah in vetrovniku delovale zelo dobro,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj