Je Raikkonen prišel na konec poti?

Avtor prispevka: , objavljeno 12. junija 2018 .

Nekdanji dirkač Martin Brundle meni, da je Finec Kimi Raikkonen, najstarejši med dirkači v letošnji sezoni, prišel na konec poti in da nam prvak sezone 2007 ne more pokazati boljših predstav. Dirkač Ferrarija je letos na kvalifikacijah nekajkrat storil napako v hitrem krogu, pa tudi na nekaj dirkah po mnenju Brundla ni zmožen držati tempa moštvenega kolega Sebastiana Vettla. Britanec, ki v zadnjih letih komentira formulo ena na Sky F1, je v svoji kolumni zapisal: “Ferrari bi moralo skrbeti glede Kimija. Seveda je eden izmed najbolj priljubljenih dirkačev, toda po še eni napaki na kvalifikacijah je dirko končal pol minute za moštvenim kolegom. Kaj bodo storili? Menim, da je prišel na konec svoje poti. Vsake toliko pokaže pravo hitrost, toda ni več zmožen neusmiljenega tempa, ki je potreben na dirkah. Ob tem pa tudi ne ščiti hrbta Vettlu.

Za Ferrari je zelo pomembno, da osvojijo konstruktorski naslov svetovnega prvaka in če želijo zmagati v boju proti Red Bullu ali Mercedesu, morajo prihodnjo sezono ob Vettla v dirkalnik posesti Ricciarda ali Leclerca.”

Prav Charles Leclerc, dirkač moštva Sauber, naj bi bil po mnenju Brundla najbolj primerna zamenjava za Raikkonena.

“Več kot očitno je iz pravega testa za Formulo 1 in zdi se, da je popoln paket, četudi na prikazni sliki štartne vrste zgleda kot prestrašeni Harry Potter. Ferrari redko tvega z mladimi dirkači, toda odvija se menjava generacij. Štartno vrsto lahko razdelimo na tri skupine. Na eni strani sta Alonso in Raikkonen, Grosjean in Hulkenberg v sredini, ter skupina mladih dirkačev, ki prihaja in Ferrari si ne sme privoščiti, da zamudijo priložnost,” pravi Brundle.

Raikkonen je po sedmih dirkah letošnje sezoni v točkovanju prvenstva peti, s 50 točkami in 71 točkami manj od vodilnega Vettla. Finec, ki bo letos dopolnil 39 let, je še vedno zadnji dirkač, ki je postal svetovni prvak s Ferrarijem, letos pa je zabeležil že dva odstopa. Enega v Bahrajnu zaradi napake pri privijanju kolesa, ter enega v Barceloni, kjer mu je odpovedal pogonski agregat. Na treh izmed petih dirk, katere je končal, je stal na odru za zmagovalce.