Je protokol zveze FIA glede Covid-19 zgrešen?

Avtor prispevka: , objavljeno 22. oktobra 2020 .

Lance Stroll, dirkač ekipe Racing Point, sicer ni kazal simptomov koronavirusa, vendar se ni počutil dobro in zaradi tega tudi ni bil v stanju, da se udeleži dirke VN Eifla na Nürburgringu.

Do sem vse lepo in dobro. Dejstvo, da se je pred dirko nazadnje na Covid-19 testiral v torek in da je bil v četrtek še v paddocku, pa je vodilo do razprav. “Nimamo občutka, da v našem protokolu obstaja luknja,” je kategorično pojasnil Michael Masi, direktor dirk krovne organizacije FIA. “Kar se tiče Lancea ali katerega koli drugega udeleženca v tej zadevi so različne časovne zahteve za test pred vstopom v paddock Formule 1 in nadaljnji testi od tega trenutka.

Michael Masi, FIA direktor dirk želi z obrazložitvijo njihovega protokola Covid-19 končati debate, ki so se pričele z mladim Strollom na dirki VN Eifla, da ima morda luknjo.

Avstralec še doda: “Na podlagi njegovega torkovega testa, bi bil njegov naslednji test v nedeljo zjutraj, s čimer bi izpolnil zahteve protokola FIA-e za Covid-19. To je torej zelo enostavno. Kar pa zadeva Lanceov občutek bolezni in slabosti, pa je odvisno od dirkača samega in njegove ekipe, v tem primeru Racing Pointa, ali ima občutek, da ni v stanju upravljati dirkalnika,” zaključi debato Masi.

Medtem pa je mladi Lance Stroll priznal, da je v nedeljo zvečer (dirkališče je zapustil v nedeljo zjutraj), opravil test na Covid-19, ki je bil pozitiven. Kanadčan se je odpravil v 10-dnevno izolacijo in je sedaj zdrav – zadnji test, ki ga je opravil v ponedeljek, je bil negativen – ter komaj čaka, da se vrne v dirkalnik.   

Članek je bil objavljen tudi na portalu vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish