Je NIKITA MAZEPIN, novi dirkač ekipe HAAS, morda del paketne ponudbe?

Avtor prispevka: , objavljeno 8. decembra 2020 .

Günther Steiner, šef ekipe Haas, ne skriva dejstva, da ima eden izmed njihovih dirkače v sezoni 2021 očeta, ki bi lahko nekoč pomagal moštvu.

Južni Tirolec brani svojo odločitev, da z 21-letnim Nikito Mazepinom podpiše večletno pogodbe od sezone 2021 naprej. Steiner pravi, da si je Mazepin zaslužil napredek v Formulo 1. In ne škodi, če je njegov oče Dimitrij Mazepin poslovnež, težak milijarde. Še enkrat pa je zanikal, da naj bi Dimitrij kupoval ameriško ekipo Formule 1. “Mazepin je v Formuli 1 tačas tretji, Yuki Tsunoda pa je peti,” je Steiner dejal o dveh upnikih na sedež v Formuli 1, ko so ga vprašali o sposobnostih mladega Rusa, da uspešno zamenja zdajšnja dirkača Romaina Grosjeana in Kevina Magnussena. “Red Bull želi v Formulo 1 pripeljati Tsunodo in mislim, da ne delajo nič narobe. Tudi sam z Nikito ne delam nič narobe.

Dimitrij Mazepin bi lahko s sinom Nikito pri Haasu pristal po vzoru Lawrenca Strolla pri Racing Pointu.

Mladi Mazepin si je prislužil sloves plačljivega dirkača zaradi svojega premožnega očeta, čigar podjetje Uralkali je leta 2018 poskušalo kupiti tedanjo obubožano Force Indio, ki sedaj tekmuje pod imenom Racing Point. Mimogrede, Racing Point je delno v lasti Lawrenca Strolla, drugega milijarderja, katerega sin Lance pravkar dirka za ekipo. Steiner zanika, da bi sedaj Rusi kupili ekipo Haas. “Ekipa ni naprodaj, zato ni kaj za kupiti.” Kritiki poudarjajo, da je Dimitrij Mazepin znan po tem, da je finančno podpiral kariero svojega sina, med drugim tudi z nakupom testnega sedeža za sina na prihajajočem testu mladih dirkačev v Abu Dabiju.

Günther Steiner, šef ekipe Haas, zanika govorice, da bi lahko Dimitrij Mazepin kupil ameriško moštvo, ne izključuje pa, da s svojim podjetjem postane sponzor.

Steiner ne izključuje, da bi lahko podjetje Mazepina postalo sponzor ekipe. “Že nekaj časa sem v stiku z gospodom Mazepinom. V Formuli 1 je dobro znan. V lanskem letu smo se pogovarjali, kako gredo stvari in tudi o Nikiti. Pogajanja so trajala nekaj časa, vendar pritiska ni bilo. Ko smo se odločili zamenjati dirkača, smo se spomnili na njega, zato je sedaj v ekipi. Od zunaj je situacija bolj zapletena kot je v resnici.” Glede Mazepina, ki bi lahko postal sponzor Haasa, pa je Steiner dejal: “Haas se je uveljavil v Formuli 1 s svojim imenom, seveda pa iščemo komercialne partnerje. Dimitri Mazepin ima podjetje, zato če gre vse v redu in nas želi sponzorirati, zakaj ne?”          

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish