Je Kubica po nesreči v Monte Carlu zaključil z reliji?

Avtor prispevka: , objavljeno 22. januarja 2016 .

Robert Kubica je reli Monte Carlo neslavno končal že prvi dan tekmovanja. Nekdanji dirkač formule ena je dopoldan doživel bržkone najpočasnejšo nesrečo v karieri reli dirkača, ko je pri nizki hitrosti zdrsnil s poledenele ceste v drevo. Kot kaže pa se je s to nesrečo, poleg prvega relija sezone, prav tako končala Poljakova kariera v reliju.

Zmagovalec dirke za VN Kanade 2008 v formuli ena je v začetku meseca dejal, da v načrtu nima drugih nastopov na relijih in da bo z nastopi najverjetneje končal po Monte Carlu.

Kubica je nazadnje v formuli ena dirkal za moštvo Renault in sicer leta 2010, njegovo takratno kariero pa je grobo končala huda nesreča na reliju v naslednji sezoni. Lani je Poljak sam financiral nastope na relijih za svetovno prvenstvo, a po tej poti se ne namerava več spuščati.

“Če bom še kdaj dirkal v reliju, bo to na povsem drug način, kot lani. Tisto je bila norost,” je povedal. “Celotna sezona od tebe zahteva ogromno. Sam ne bi nastopil na vseh relijih, temveč bi se dobro pripravil na tiste, ki bi jih vozil.”

Kubica je v začetku lanskega leta prestal še nekaj operacij, ki so izboljšale gibljivost njegove poškodovane roke, pred tem pa je dejal, da še vedno upa na vrnitev v formulo ena in da bo ob koncu sezone ocenil možnosti za vrnitev na dirkalne steze. Prav ovirano gibanje mu je preprečevalo dirkanje v ozkih kabinah formul, toda skoraj leto zatem se je stanje očitno popravilo, v formulo ena pa se vrača tudi Renault, zaradi česar je med navijači završala govorica o morebitnem ponovnem snidenju. “Lahko bom dirkal kje drugje in imam nekaj priložnosti za drugo polovico sezone. To bi lahko pomenilo tudi, da se bom vrnil v kabino formule. Če se odločim za to pot, bom temu posvetil ves svoj čas, saj bo šlo za dolgoročen projekt.”

Po tihem se celo govori, da bi ena izmed možnosti “v drugi polovici sezone” lahko bil celo nastop na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa, ki je na sporedu med 18. in 19. junijem.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish