Je KTM Doviziosu že zaprl vrata ?

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2020 .

Vodja moštva KTM Pit Beirer je v nedavnem intervjuju poudaril, da si v moštvu tudi v prihodnje želijo obdržati svoja trenutna dirkača, s tem pa je pod velik vprašaj postavil prihodnost Andrea Doviziosa, ki so ga številni še nedavno povezovali z avstrijskim proizvajalcem motociklov.

Prihodnost Andrea Dovizisoa se zdi vse bolj negotova. Odnosi z Ducatijem so v zadnjem obdobju vse prej kot rožnati. Prav zato so številni mediji namigovali, da bi lahko ob koncu letošnje sezone zapustil italijansko moštvo. Kot njegovo glavno destinacijo pa so navajali prav KTM, kjer bi lahko zamenjal Pola Espragaroja. Španec pa bi odšel v obratno smer. To možnost so pri Ducatiju hitro zanikali z besedami, da bosta njihovo zasedbo v tovarniškem moštvu zagotovo tvorila dirkača iz njihova nabora. Torej teh, ki so s pogodbo že vezani na tovarniško ekipo. Poleg Doviziosa in Petruccija še Miller Bagnaia ter Zarco.

Espargaroja so sicer številni povezovali tudi s prestopom k Hondi, a naj bi bila njegova želja podaljšanje sodelovanja s KTM-om. Kot je poudaril Beirer se mu zdi v trenutnih razmerah popolnoma neprimerno razmišljati o drugi dirkačih. Še vedno so namreč bolj naklonjeni temu, da obdržijo trenutno dirkaško zasedbo.

“To je zelo zahteven čas za menjavo dirkačev, saj nismo odpeljali še nobene dirke letos. Nihče tako ne more oceniti napredka tako dirkačev kot motocikla. Po drugi strani pa s to odločitvijo niti ne more več dolgo čakati in zavlačevati. Trenutno smo v fazi pogajanj z dirkači in želja je, da nadaljujemo s sodelovanjem.”

Podal pa je tudi svoje mnenje na govorice o odhodu Pola Espargaroja.

“Seveda je povsem običajno, da prihajajo do dirkačev različne ponudbe. Kljub temu pa ostajam optimističen v to, da bomo obdržali oba dirkača. Kdo bi lahko zamenjal Pola? Če imaš uspešen plan A, potem je povsem nepotrebno tratiti energijo s pripravo plana B. Povsem smo osredotočeni na nadaljevanja sodelovanja z našimi štirimi dirkači. V teh časih mora družina stopiti skupaj. Upam, da bomo lahko podaljšanje sodelovanja s Polom in Bradom potrdili že pred prvo letošnjo dirko.”

Prejšnji teden so svojo zasedbo za prihodnjo sezono potrdili tudi pri Suzukiju, potem ko je Joan Mir podpisal novo dvoletno pogodbo. Vse bolj pa se zdi, da bo s kariero nadaljeval tudi Valentino Rossi, saj naj bi pogajanja z moštvom Petronasa že stekla. Možnosti za Doviziosa so tako vse bolj omejene.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish