Je bila Rosbergova napaka zrežirana?

Avtor prispevka: , objavljeno 8. septembra 2014 .

Po dirki za VN Italije so številni gledalci zasuli spletna omrežja s teorijami, da je šlo pri napaki Nica Rosberga, s katero je zmago prepustil Lewisu Hamiltonu, za služenje kazni Nemca iz Blegije, kjer ga je ekipa obtožila za Hamiltonov odstop, po njunem trčenju.

Mercedesov športni šef Toto Wolff, ki smo ga v trenutku Rosbergove napake v prenosu lahko videli v garaži z nasmehom na obrazu, je takšne in podobne trditve zavrnil, češ, da je šlo za navadno dirkaško napako. “Pazil je na zadnje gume,” je Rosbergovi vožnji mimo šikane pojasnil Wolff. “Zapeljal je mimo šikane, ker je ravnovesje delovanja zavor prestavil na prednja kolesa, ki so mu pri močnem zaviranju blokirala. Nico redko dela napake, v nedeljo pa je naredil dve enaki na istem mestu. Priznati pa moram, da po dirki še nismo pregledali dirkalnika, če je šlo morda za težavo z zavorami. Kot sem dejal, prestavil je ravnovesje delovanja zavor in takrat so mu kolesa prvič blokirala. Dirkačema smo naročili, da je zelo pomembno, da jima kolesa ne blokirajo, saj bi morala v takšnem primeru še enkrat v bokse. Morda zato ni poskušal zvoziti zavoja, saj je bolje storiti to, kot pa uničiti gume,” je razlagal Wolff, katerega je o “teorijah zarot” povprašal že Eddie Jordan.

“Kot sem dejal Eddiju, takšno teorijo lahko razvije le paranoičen um. Če bi si takšno potezo domislili mi, bi bila presneto dobro izvedena,” je še dodal Wolff.

Rosberg pa govoric ni ravno zanikal. Še več, nekateri menijo, da je med vrsticami, katere se lahko bere nekoliko sarkastično, celo namignil, da imajo “teoretiki” prav, ko trdijo, da je bila napaka del kazni za trčenje s Hamiltonom v Belgiji. “Zakaj bi nekaj takšnega storil namerno?” je dejal. “Kaj takšnega storiš le, če ti tako ukaže ekipa, vendar razloga, da bi mi ekipa naročila zamenjati mesti, preprosto ni.”

 

Vaše mnenje lahko izrazite tudi v naši tedenski anketi :

[yop_poll id=”-2″]

Foto: Mercedes

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish