Je Alonso izgubil zavest že pred nesrečo?

Avtor prispevka: , objavljeno 22. februarja 2015 .

Zadnji dan drugih testiranj pred sezono je zaznamovala huda in zaenkrat še nepojasnjena nesreča Fernanda Alonsa. Španec je pri visoki hitrosti zapeljal s steze in trčil v betonski zid. Toda dirkalnik pri tem ni bil huje poškodovan, kar nakazuje, da kljub visoki hitrosti kot udarca ni bil takšen, da bi na dirkalnik in s tem dirkača delovala močna sila, ki bi povzročila poškodbe.

Dvakratni prvak je po pričanju prisotnih na stezi sam izstopil iz dirkalnika, nato pa ob njem obležal do prihoda reševalcev. Nekateri trdijo, da je za kratek čas bil nezavesten, ko pa ga je medicinsko osebje odpeljalo v zdravniški center na stezi in od tam naprej v bolnišnico, so potrdili da je priseben in nepoškodovan. Da ni utrpel poškodb so ugotovili tudi v bolnišnici, kjer so izvedli temeljit pregled.

Iz McLarna so skopi s podatki o okoliščinah nesreče. Predstavnica za medije je dejala le: “Z njim je vse uredu, to je vse, kar lahko rečem.” Čeprav tehnična okvara dirkalnika ali napaka dirkača še ni izključena, so se pojavila ugibanja, da je Alonso s steze zapeljal potem, ko je izgubil zavest, saj so prisotni fotografi dejali, da je nekdanji dirkač Renaulta in Ferrarija s steze zapeljal na precej nenavaden način, brez kakršnega koli očitnega razloga. To je potrdil tudi Sebastian Vettel, ki se je v trenutku nesreče peljal za nesrečnim Alonsom. “Ni peljal prav hitro. mogoče okrog 150km/h, nato pa je nenadoma zapeljal desno s steze. Bilo je zelo nenavadno.” Čeprav pri McLarnu trdijo, da je šlo za navadno nesrečo, govorice ne pojenjajo. Nekateri celo ugibajo, da je Španec doživel električni udar iz okvarjene baterije, ali pa da je nezavest izgubil zaradi uhajajočih hlapov iz le-te.

McLaren Honda se je po nekaj metrih drsanja ob zidu ustavila pred četrtim zavojem. Fotografi, ki so dirkalnik videli preden so ga mehaniki moštva pokrili, so dejali, da je na prvi pogled dirkalnik utrpel le “kozmetične” poškodbe.

Alonso bo noč preživel na opazovanjih v bolnišnici.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish