Jarvis: Quartararo je na nivoju Rossija, Lorenza in Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 11. maja 2022 .

Lin Jarvis, šef Yamahine MotoGP ekipe, meni da je aktualni svetovni prvak Fabio Quartararo naravno nadarjen, tako kot Valentino Rossi, Jorge Lorenzo ter Marc Marquez.

Francoz je veljal za velik talent, nekateri so ga ob debiju v razredu Moto3 v 2015 celo označili za naslednjega Marqueza, pričakovanja pa je v veliki meri upravičil, ko je po uspešni sezoni 2018 naslednje leto napredoval v razred MotoGP. Tam je s takratno Yamahino ekipo Petronas SRT dosegel kar sedem stopničk, s čimer je Yamaho prepričal, da si zasluži mesto v tovarniški ekipi. Do napredovanja je prišlo v sezoni 2021, ko sta z legendarnim Valentinom Rossijem zamenjala mesti, v čevljih Italijana pa je Fabio zmagal na petih dirkah in na koncu sezone postal svetovni prvak.

Quartarara, ki vodi v točkovanju letošnjega prvenstva, je šef ekipe, Jarvis označil za talent na nivoju Rossija in Lorenza. “Ima tisti naravni dar, ki ga imajo le prvaki,” je za kolege pri motorsport.com o primerjavi z Rossijem in Lorenzom povedal Jarvis. “Pravi prvak ima neko dodatno iskro, oziroma sposobnost, to se je videli pri Valentinu, Jorgeju pa tudi pri Marcu Marquez in Caseyu Stonerju. Ob te fante zlahka postavimo tudi Fabia”

Fabio Quartararo MotoGP Monster Energy Yamaha

Jarvis 23-letnemu Quartararoju napoveduje svetlo prihodnost. “Mlad je še in mislim, da ga čaka lepa prihodnost. Na srečo za nas, se njegov slog vožnje popolnoma ujema z našim motociklom. Če mu lahko damo še boljši, močnejši paket, s katerim se bo lahko s tekmeci kosal tudi glede na ravninah, potem bo z Yamaho lahko dosegel še vrsto naslovov.”

Francoz z Yamaho še ni podaljšal pogodbe, ki se izteče ob koncu letošnje sezone. Nekateri napovedujejo, da bi lahko celo prestopil k Yamahi ob Marca Marqueza, toda Jarvis upa, da se bo vendarle odločil ostati pri Yamahi. “Upam, da bo ostal z nami. Je neverjetno nadarjen in hiter, pa tudi na splošno je zelo dober fant, pozitiven karakter za naš šport, naše moštvo in našo znamko, zato ima na voljo celoten, 360-stopinjski paket.”

Jarvis je nedavno dejal, da upa na novo pogodbo s Fabiom do konca junija, medtem pa je Quartararo zanikal govorice, da je z Yamaho že podpisal dvoletno podaljšanje.

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish