Jarvis podpira podaljšanje pogodbe z Vinalesom

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2018 .

Šef moštva Yamaha, Lin Jarvis, je odgovoril kritikom, ki pravijo da so Mavericku Vinalesu prezgodaj podaljšali pogodbo, saj se njegove težave in slaba forma nadaljujeta tudi v letošnji sezoni. Toda izkušeni vodja ekipe pravi, da so ljudje, ki tako mislijo, kratkovidni, saj pri Yamahi načrtujejo dlje od ene sezone.

“Pogodbe ponavadi ne podpisuješ zgolj zaradi trenutnih rezultatov, temveč jo ponudiš kot znak zaupanja v delo sodelavcev. Mislim, da se je tudi zato Maverick odločil tako, kot se je mi pa ga ne želimo razočarati. Na nekaj dirkah lani smo bili malce “kratki” in na zimskih testiranjih smo imeli nekaj težav, toda zadovoljen sem z rezultati.

Valentinu je uspelo priti do stopničk v vročih in težkih pogojih, v katerih se je Maverick prebijal iz ozadja in postavljal hitre čase krogov, kljub težavam na začetku dirke, ki si jih ponavadi nakoplje sam. To je dober znak za prihodnje dirke in v nedeljo je dosegel soliden rezultat, glede na težke čase, ki smo jih preživljali v zadnjih tednih. Blizu vrha smo, in kadar pride naš dan, smo povsem konkurenčni, zdaj pa moramo poskrbeti, da tako tudi ostane in da bomo hitri v vsakih pogojih, vsak dan,” je še dodal Jarvis.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish