JAGUAR F-Type Heritage 60 Edition: Spomin na LEGENDARNI E-Type

Avtor prispevka: , objavljeno 11. decembra 2020 .

Kot se za posebno serijo spodobi, bodo izdelali vsega 60 enot posebne različice modela F-Type, ki bo na voljo tako v kupejevski kot kabrio različici. Za razliko od serijskih primerkov bo Jaguar F-Type Heritage 60 Edition na voljo izključno v posebni Sherwood Green zeleni barvi zunanjosti, ki je pri Jaguarju niso uporabili že od šestdesetih let prejšnjega stoletja. K temu so pri Jaguarju dodali posebna 20-palčna lita platišča, zavorne kolute v črni barvi in posebne logotipe, ki pričajo o posebnosti tega modela.

V notranjosti velja omeniti sredinsko konzolo iz aluminija po vzoru vzvratnih ogledal modela E-Type, logotip Heritage 60 Edition pa je odtisnjen tudi na vzglavnikih sedežev. Za piko na i poskrbi še nekaj detajlov, kot je ploščica SV Bespoke na pragu vrat z izpisano zaporedno številko primerka ter tepihi , prav tako v slogu 60-letnice modela E-Type.

Jaguar E-Type in Jaguar F-Type Heritage 60 Edition

Mark Turner, komercialni direktor pri Jaguar SV Bespoke, je ob predstavitvi dejal: “Praznovanje 60 let legendarnega Jaguarja E-Type je pravi čas za ustvarjanje našega prvega SV Bespoke Limited Edition – in s tem tudi najredkejšega primerka modela F-Type, s samo 60 izdelanimi avtomobili za cel svet. Tesno smo sodelovali z Jaguar Designom, da bi razvili temo za F-TYPE Heritage 60 Edition, ki se na sodoben način pokloni E-Typu. Potrditev Jaguarjeve linije zasnove športnih avtomobilov je, da je zelena barva Sherwood iz šestdesetih let videti kot zasnovana za današnji F-Type.”

Jaguar F-Type Heritage 60 Edition temelji na modelu F-Type R, kar pomeni, da ga poganja 5,0-litrski V8 s prisilnim polnjenjem in 567 KM. Cene v Združenem kraljestvu se začnejo pri 122.500 GBP (134.215 EUR).

Galerija: Jaguar F-Type Heritage 60 Edition

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish