Jacques Villeneuve na paradi v očetovem dirkalniku

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2018 .

Jacques Villeneuve bo v nedeljo pred dirko vodil dirkaško parado v dirkalniku njegovega očeta Gillesa iz sezone 1978. Gre za spomin na štireseto obletnico prve zmage Gillesa Villeneuva prav v Kanadi. Jacques bo tako že drugič v svojem življenju (prvič po letu 2004) vozil Ferrarijev dirkalnik 312 T3 njegovega očeta. Ko se bo parada začela bo Villeneuve z dirkalnikom opravil celoten krog po dirkališču.
“To je super. Prvič bom v Kanadi vodil z dirkalnikom Formule 1!” se je pošalil Jacques na uradni objavi tega dogodka danes na štartno-ciljni ravnini.
“Ko čas mineva ima spomin na mojega očeta vedno večji pomen, saj vidiš kaj pomeni navijačem in zgodovini tega športa. Zdaj, ko imam otroke tudi sam to še bolj občutim.”
“Ta dirkalnik sem vozil že na festivalu hitrosti v Goodwoodu, tako, da vem kako je sedeti v tem dirkalniku. Je zelo drugače, kot bi sedel v konzervi tune. Vidiš lahko svoje noge, nato nekdo okoli nog pritrdi plastiko, kar je celoten okvir dirkalnika in počutiš se varnega. Je pa samo plastika.”
“Še vedno je neverjetno kako napredni so bili dirkalniki že v tistem času.”
Pri pripravi tega dogodka sta pomagala mama Jacquesa Villeneuva Joann in vodja dirke v Kanadi Francois Dumontier.
Joann Villeneuve je ob tem povedala:
“Zame je ta vikend res ena posebna čast, potem, ko smo opravili veliko dela, da smo sem pripeljali dirkalnik v katerem je Gilles tu v Montrealu prvič zmagal. To je zelo posebno, saj v tebi vzbudi emocije, nekaj zares lepega.”
“Če bi napisali to zmago leta 1978 v obliki scenarija za film bi bil zavrnjen, saj je bilo tako neverjetno. To bo ostalo za vedno z mano, da sem lahko videla to zmago v sezoni, ki je bila zanj izjemno zahtevna. Ekipa je bila že zelo nervozna glede Gillesa.”
“Ta zmaga je naredila razliko v njegovi karieri. Bil je zares magičen trenutek.”
Najboljša uvrstitev njegovega sina Jacquesa je drugo mesto na njegovi prvi domači dirki leta 1996.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish