Jack Miller najhitrejši na obeh prostih treningih

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2020 .

Jack Miller je bil najhitrejši na obeh petkovih prostih treningih na dirkališču v Valenciji. Rezultat lahko štejemo, kot manjše presenečenje, saj velja proga Ricardo Tormo za dokaj neustrezno Ducatiju.

Drugi trening so dirkači odpeljali skoraj 10 sekund hitrejše, kot prvega. Med hitrejšimi med obema treningoma je bil tudi Franco Moribidelli, ki je prvega končal na drugem mestu, drugi trening pa mesto nižje. Na drugem treningu je presenetil dirkač Aprilije Aleix Espargaro, saj je le za malo zaostal za najboljšim.

Kandidati za naslov prvaka niso bili najbolj razpoloženi z izjemo Moribidellija. Andrea Dovizioso, Maverick Vinales, Fabio Quartararo in Joan Mir so se ne obeh treningih uvrstili v sredini lestvice.

Valentina Rossija je na petkovem treningu nadomestil Američan Garrett Gerloff, ob prvem nastopu v razredu MotoGP je prvi trening končal na 16. mestu, drugi trening pa še tri mesta slabše.

Iker Lecuona je zaradi pozitivnega testa njegovega brata moral v samoizolacijo in mora izpustiti dirkaški vikend. Lorenzo Savadori, ki bo pri Apriliji na zadnjih treh dirkah sezone nadomestil Bradleya Smitha, je oba treninga končal na pred zadnjem mestu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish