Jack Miller: Naj me kdo zbudi mislim da sanjam

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2021 .

Jack Miller je zmagal na svoji drugi zaporedni dirki v letošnji sezoni. Navijači iz Avstralije so na to čakali od sezone 2012, ko je enak podvig uspel Caseyu Stonerju. Miller sredi dirke ni verjel signalu, da mora na dva dolga kroga zaradi prehitre vožnje skozi bokse.

Za obe zmage se je moral zelo potruditi. V Jerezu je vse kazalo na to da bo zmago dosegel Fabio Quartararo, vendar je po težavah Francoza z roko z lahkoto prišel mimo njega. Deževna dirka v Le Mansu pa je ponudila mnogo zanimivega dogajanja. Miller je moral po kazni zaradi prehitre vožnje skozi bokse ob menjavi motorja, kar dvakrat zapeljati v dolgi krog, kar mu je vzelo mnogo sekund pri lovljenju vodilnega Quartararoja. Na začetku dirke je bil izjemen dvoboj z Fabiom in Maverickom. Ko je začelo deževati so se razmerja malo spremenila in Marqeuz je močno povedel vendar padel. Miller je z dobrim ritmom lovil Quartararoja in ga prehitel ter brez večjih težav pripeljal do zmage.

“Razmere so bile težke bilo je malo suhega vremena, malo dežja potem še veter. Mislim da imam dovolj izkušen za boj v prvenstvu. Najprej sem mislil da bo suha dirka ampak sem kmalu videl pred sabo Quartararoja kako mu koplje. Ob dvojni kazni nisem še verjel ali je ta informacija resnična, saj nisem vedel kaj sem naredil narobe. Pri tem sem imel problem, saj si nisem v celem vikendu nič pogledal dolgi krog. Tam je bilo spolzko in kar nekaj umazanije. Pri dolgem krogu nisem izgubil preveč in lahko sem se vrnil v boj z Quartararojem,” je dejal zmagovalec dirke Miller.

Vprašanje se je naslovilo tudi na izjemno dobro vožnjo v dežju. “Zame ne vem v teh razmerah močno pritiskam na motor. Ko sem prvič vozil mokro dirko je bilo v Avstralskem prvenstvu in bil sem hiter,” je še dodal Avstralec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish