Jack Miller kaznovan za incident s Quartararojem

Avtor prispevka: , objavljeno 3. aprila 2022 .

Avstralec Jack Miller je bil za oviranje Fabia Quartararoja na kvalifikacijah za VN Argentine kaznovan z izgubo treh štartnih mest.

Dirkač Yamahe je v zadnjih trenutkih kvalifikacij padel, nato pa se vrnil na stezo in v hitrem krogu dohitel Millerja, ki se je pripravljal za svoj hitri krog. Dirkač Ducatija je vozil na idealni liniji in tako močno oviral aktualnega svetovnega prvaka, ki je vidno jezen moral opustiti hitri krog, posledično pa se je uvrstil na šesto mesto. “Ni pošteno, da se tako voziš po dirkaški liniji,” je dejal Francoz. “Dal sem vse od sebe, vendar druga štartna vrsta ni bila največ, kar bi lahko dosegli,” je še dodal.

Miller, ki je bil s Quartararojem vpleten v incident že na dirki v Indoneziji, kjer je kritiziral vožnjo dirkača Yamahe, bo dirko po kazenski izgubi treh mestih začel s štirinajstega mesta. “Povedali so mi, da sem bil kaznovan z izgubo treh štartnih mest,” je pojasnil Miller. “Ne vem, kaj hočejo od mene. Zamenjal sem motocikel in kombinezon, vendar ne razumem. Kakor koli že, nikogar nisem nalašč oviral.”

Na račun Millerjeve kazni za eno mesto napredujejo Brad Binder, Enea Bastianini ter Francesco Bagnaia.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj