Jack Miller je sit težav z gumami na kvalifikacijah MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 3. oktobra 2021 .

Avstralec Jack Miller je kvalifikacije za VN Amerik v soboto končal na desetem mestu. Dirkač Ducatija je bil najhitrejši na tretjem prostem treningu, kjer je postavil čas 2:02.923 s čimer se je postavil v vlogo favorita za najvišja mesta, na kvalifikacijah pa je za svojim časom zaostal za 0,797 sekunde, kar je zadostovalo šele za deseto mesto, medtem ko je njegov moštveni kolega Francesco Bagnaia osvojil najboljši štartni položaj.

Za Millerja to ni prvič, da je na treningih kazal dobro formo, ki je potem izginila ravno na kvalifikacijah ali dirki, posredno pa je za to okrivil Michelinove gume. “Zagotovo ni krivo to, da se nisem dovolj trudil,” je povedal Miller. “Vemo, da se težave ponavljajo in lahko vam povem, da imam tega dovolj. Gremo naprej, in upamo, da se težave ne bodo ponovile še na dirki. Čeprav bi rad povedal kar si mislim, tega v tem trenutku ne bomo storili. Enostavno nisem mogel ponoviti kroga, ki sem ga lahko odpeljal na treningu, čeprav sem vse storil povsem enako.”

Pri Michelinu pa so v svojo obrambo izpostavili, da je Miller pripravljalni krog v zadnjem poizkusu odpeljal 20 sekund počasneje, kot ponavadi, kar bi lahko bilo krivo za njegove težave. “Po Q2 smo slišali pritožbo, toda na podlagi podatkov, ki smo jih imeli takoj po kvalifikacijah, moramo izpostaviti, da je bil pripravljalni krog 20 sekund počasnejši, kot ponavadi, čemur lahko pripišemo izgubo oprijema. Kasneje bomo imeli na razpolago več podatkov in verjamemo, da je počasnejši pripravljalni krog kriv za padec temperature in tlaka v gumah.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish