Jack Miller in Francesco Bagnaia v novih Ducatijevih barvah 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 9. februarja 2021 .

Avstralec Jack Miller in Francesco Bagnaia sta se predstavila v letošnjih barvah tovarniškega MotoGP moštva Ducati.

Predstavljena motocikla bosta letos nastopala v nekoliko spremenjeni barvni shemi, ki je pretežno rdeča, na njej pa se je Lenovo po dolgoletnem sodelovanju pojavil kot glavni, imenski sponzor.

Ducatijeva dirkaška zasedba je povsem nova. Jack Miller in Francesco Bagnaia sta v tovarniško ekipo napredovala iz moštva Pramac Ducati, kjer sta lani dirkala s polno tovarniško podporo.

Tudi letos bo na stezi šest Ducatijevih motociklov. Poleg tovarniškega dvojca, bosta Johann Zarco in novinec Jorge Martin dirkala s tovarniško podporo Ducatija v ekipi Pramac, novinca Enea Bastianini in Luca Marini v ekipi Avintie pa bosta na razpolago imela lanski motocikel.

Ekipa Avintia se je že predstavila prejšnji teden, Pramacovo predstavitev pa še čakamo, medtem ko datum le te ni znan.

Ducatijev letošnji motocikel je, zaradi ukrepov za blaženje posledic epidemije korona virusa, v večjem delu prenešen iz lanske sezone, predvsem je zamrznjen razvoj pogonskih agregatov. Ekipe bodo lahko po začetku sezone enkrat spremenile svojo aerodinamično konfiguracijo medtem ko bo razvoj šasije, vzmetenja in ostalih delov večji meri prost, kot po navadi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish