JACK MILLER in DUCATI podaljšala pogodbo

Avtor prispevka: , objavljeno 25. maja 2021 .

Jack Miller je prišel do pričakovanega dogovora z ekipo Ducatija in podpisal pogodbo tudi za sezono 2022. V ekipi bo skupaj z Francescom Bagnaio.

Italijanska ekipa ima tako podpisano pogodbo za letošnjo in naslednjo sezono z obema tovarniškima dirkačema. Bagnaia je imel že dvoletno pogodbo medtem, ko Miller je imel samo enoletno pogodbo zato je prišlo do podaljšanja. Miller je del družine Ducati že od sezone 2018, ko se je pridružil ekipi Pramac Ducati. V sezoni 2021 je začel voziti za tovarniško ekipo in pred začetkom sezone se je veliko pričakovalo od njega. Pričakovanja ni upravičil na prvih treh dirkah, vendar je vtis močno popravil na zadnjih dveh dirkah v Jerezu in Le Mansu, kjer je obe dirki zmagal. Podpis so napovedovali za konec tedna v Mugellu, vendar so ga opravili nekoliko prej.

“Veseli smo, da lahko naznanimo, da bomo z Millerjem nadaljevali tudi leta 2022. V tej prvi sezoni je Jack pokazal velik talent, profesionalnost in močno odločnost. Po težkem začetku sezone si je v različnih pogojih lahko zagotovil dve pomembni zmagi. Zagotovo je eden izmed dirkačev, ki bolje ve, kako voziti naš motor., da v celoti izkoristi njegov potencial v kakršnih koli pogojih, kar je pokazal nedavni uspeh v Le Mansu. Kot vedno naš cilj ostaja naslov prvaka in verjamemo, da bomo z Jackom in Peccom osvojili,” je dejal generalni direktor Ducatija Gigi Dall’Igna.

Johann Zarco ima prav tako eno letno pogodbo z Ducatijem, vendar naj bi tudi z njim prišlo do popisa pogodbe za sezono 2022. Novinec Jorge Martin pa ima podpisano pogodbo tudi že za prihodnjo sezono.