Izziv svetovnega prvenstva za Roka Turka na rallyju Monte Carlo

Avtor prispevka: , objavljeno 17. januarja 2016 .

Uvodna preizkušnja nove sezone svetovnega prvenstva v rallyju bo tudi letos že tradicionalni rally Monte-Carlo, prestižna dirka s 377 kilometri hitrostnih preizkušenj v zahtevnih razmerah francoskih Alp. Ceremonialni štart rallyja vedno pritegne ogromno število gledalcev, še več pa se jih v naslednjih dneh zbere na običajno zasneženih in poledenelih cestah, ki za tekmovalne posadke predstavljajo največji izziv. Letos se v boj z zahtevnimi razmerami rallyja Monte-Carlo odpravlja tudi Rok Turk.

Na rally se Rok odpravlja z dirkalnikom Peugeot 208 R2 in Enejem Ložnarjem na sovozniškem sedežu. Tako posadko kot tudi celotno ekipo vsekakor čaka zahteven rally: “Skupaj z ekipama RB Motorsport in OPV smo pred odhodom v Monte Carlo uspešno opravili še testiranje v pravih zimskih razmerah, kakršne pričakujemo tudi na samem rallyju. Veselim se novega velikega izziva kot je nastop na rallyju za svetovno prvenstvo!”

Rally Monte-Carlo se prične v četrtek zvečer ob 18:15 s ceremonialnim štartom izpred slovitega monaškega kazina, zaključi pa v nedeljo ob 15. uri s ciljem pred knežjo palačo v Monaku.

53
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
4 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo