Izven FORMULE 1: HAMILTON v stopinje ROSBERGA?

Avtor prispevka: , objavljeno 26. decembra 2020 .

V tem pogledu je Rosberg dejal: “Hamilton se zavzema tudi proti podnebnim spremembam, v osnovi se v neki meri na poti trajnosti podaja v moje stopinje,” je Nemec dejal v pogovoru za časnik Frankfurter Allgemeninen Sonntagszeitung.

Rosberg, ki je bil v sezonah 2014 in 2015 v boju za naslov v podrejenem položaju proti Hamiltonu in se je po koncu sezone 2016, ko je osvojil naslov prvaka, upokojil, že več let investira v trajnostne tehnologije. 35-letnik je s svojim moštvom vstopil tudi v novo električno dirkalno serijo Extreme E, kjer bo od marca prihodnjega leta naletel na Hamiltona, ki je prav tako ustanovil svojo ekipo X44. Omenjena serija SUV-jev bo nastopala v regijah, ki so še posebej prizadete zaradi vpliva okolja in podnebnih sprememb, s čimer želijo svet opozarjati na škodo, ki jo delajo ljudje. Po besedah Rosberga bo njegov dvoboj s Hamiltonom v Extreme E priveden na novo raven. “Toda tokrat ne bo šlo le za zmagovanje, temveč tudi za dobro delo.

Nekdanja moštvena kolega pri Mercedesu in huda tekmeca v boju za naslov prvaka Formule 1 bosta svoj dvoboj v prihodnjem letu nadaljevala s svojima ekipama v novi električni seriji Extreme E, kjer pa po besedah Rosberga v boju s Hamiltonom ne bo šlo le za zmage, temveč tudi za dobro delo.

Rosberg je edini dirkač, ki je vsaj v eni sezoni v istem dirkalniku uspel premagati oba sedemkratna svetovna prvaka Lewisa Hamiltona in Michaela Schumacherja. Po njegovih besedah sta oba na nek način edinstvena. “Schumacher je bil zagotovo najbolj kompleten dirkač od vseh. Način, kako je živel ta šport, motiviranost, da tako sebe kot ekipo v vseh področjih izboljša, to je nekaj izjemnega in po mojem mnenju tega v Formuli 1 še nismo videli. Na drugi strani pa je Hamilton naravni talent, dirkač iz drugega planeta. Usede se v dirkalnik in je takoj hiter, to je zares izjemna lastnost.”                                                     

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish