Izmučeni Vettel potrebuje počitek

Avtor prispevka: , objavljeno 29. novembra 2018 .

Sebastian Vettel je dejal, da po zanj zelo naporni sezoni potrebuje nekaj časa zase med zimskim odmorom. Nemec je v letošnji sezoni osvojil pet zmag in pet najboljši štartni položajev, kljub temu pa je možnost za osvojitev naslova izgubil v Mehiki, dve dirki pred koncem prvenstva.

Po drugem mestu na zadnji letošnji dirki v Abu Dhabiju je povedal, da zanj sedaj prihaja prepotreben čas za počitek.

“Potrebujem nekaj časa zase. Za menoj je precej naporna in zahtevna sezona. Prepričan sem, da bom ob začetku naslednje sezone ponovno pripravljen in motiviran za nove uspehe.”

Na vprašanje kako namerava preživeti ta čas je odgovoril:

“Užival bom doma z družino in prijatelji. Počel bom stvari za katere med sezono ni bilo toliko časa, verjetno bo doma potrebno kaj popraviti, takšna manjša dela.”

Nemec je sicer vodil v točkovanju po prvih desetih dirkah nato pa si je privoščil kopico napak med kateremi najbolj izstopajo odstop v Nemčiji, ter vrtenje v prvih krogih dirk v Italiji, na Japonskem ter v Austinu.

Tako je na koncu končal 88 točk za Lewisom Hamiltonom potem, ko je na zadnjih enajstih dirkah zabeležil le eno zmago. Na drugi strani je Hamilton v tem obdobju zmagal osemkrat, osvojil sedem najboljših štartnih položajev in le enkrat končal po zmagovalnim odrom.

“Če pogledam nazaj letos nisem bil na najvišjem nivoju. Zagotovo sem boljši dirkač, kot sem na določenih dirkah pokazal. Naslednjo sezono bom močnejši.”

“Poleg tega so bile tudi dirke, kjer sem iz dirkalnika iztisnil maksimum in dosegal najboljše možne rezultate.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish