Izmučena Quartararo in Rins tarnata nad pretežkim motociklom

Avtor prispevka: , objavljeno 3. junija 2024 .

Yamahin motocikel je v zadnjem obdobju doživel kar nekaj sprememb. Fabio Quartararo je sicer zadovoljen z delom in napredkom njegovega moštva, a je ob tem opozoril, da so novi deli na motociklu prinesli tudi novo slabost. S posodobitvami motocikla naj bi ta pridobil na teži posledično pa za vožnjo zahteva precej več moči.

Francoz je imel sicer v preteklosti veliko težav s t.i. arm pumpom, a je priznal, da to tokrat ni bilo krivo, da je po petnajstem štartnem mestu v cilj pripeljal na osemnajstem.

Na vprašanje kaj je bil razlog, da je bil po vzpodbudnih predstavah na petkovih treningih v nedeljo povsem nekokurenčen je odgovoril:

“Sredi dirke sem imel velike težave zaradi katerih nisem mogel voziti tako kot bi si želel. Tokrat razlog ni bil arm pump. Moja roka je na takšnih stezah povsem na meji zmogljivosti. Moramo najti rešitev.”

“Manko oprijema in dejstvo, da nas konstantno vleče iz zavoja daje občutek, da je motocikel izjemno težak.

Svetovni prvak sezone 2021 zanika, da so težave posledica njegove slabše fizične pripravljenosti. Odkar je v razredu MotoGP je opravil že dve operaciji roke.

“Že v Jerezu sem imel podobne težave. Opravil sem že dve operacijo roke in ta je trenutno v popolnem stanju. Ne vem kaj je vzrok. Moje mišice so bile sredi dirke na robu zmogljivosti. Treningi potekajo na najvišjem možnem nivoju.”

“Lani teh težav nismo imeli. Menim, da je to posledica razvoja motocikla. Moramo ugotoviti zakaj je motocikel tako zahteven za vožnjo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj