Izlet s steze ni bil kriv za okvaro – Hamilton

Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2018 .

Lewis Hamilton je zanikal trditve, da je storil napako in zapeljal čez robnik, kjer se je dirkalnik pokvaril zaradi poskakovanja po grbinah. Dirkač Mercedesa je dejal, da je s steze zapeljal zaradi okvare hidravlike. “Čez robnik vsakič peljemo enako,” je pojasnil. “Pripeljal sem do robnika in malce pred robnikom je odpovedalo krmilo in to je bilo krivo.”

Hamiltonov šef Toto Wolff je po kvalifikacijah dejal, da sumi, da se je hidravlika na dirkalniku pokvarila potem, ko je Hamilton zapeljal na robnike, toda pregled dirkalnika je pokazal, da je do okvare prišlo pred tem, kakor je trdil Hamilton. “Okvara se je pripetila v prvem ovinku, medtem ko je Lewis čez robnik zapeljal tako, kot vsi ostali vozniki v kvalifikacijah,” je pojasnil predstavnik moštva. “Zaradi okvare hidravlike je odpovedal tudi servo volan, zato je dirkalnik peljal čez robnike in poskočil, kot smo videli v prenosu in gledalci so razumljivo verjeli, da je šele to povzročilo težave, čeprav je šlo za posledice težave.

Britanec se je na domači dirki v Silverstonu iz ozadja uspel prebiti do drugega mesta, toda ne verjame, da mu bo to uspelo tudi jutri. “Na tej stezi to ni mogoče. To je ena izmed stez, kjer je najtežje prehitevati. Naredil bom, kar bom lahko.”

Mercedesova dirkalnika, čeprav je Valtteri Bottas osvojil drugo štartno mesto, naj bi bila po Wolffovi oceni v primerjavi s Ferrarijevima, slabša, tako kar se tiče pogonske enote, kot dirkalnika samega. “Valtteri je odpeljal odličen krog, še posebej v zadnjem sektorju. Sestavil je super krog, toda v tem trenutku to ni bilo dovolj. Dirkalnik in motor moramo dvigniti na višji nivo. Trenutno izgubljamo na ravninah. Moramo se izboljšati.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish