Izključitev Hamiltona bi bila primerna

Avtor prispevka: , objavljeno 29. julija 2021 .

Tekom današnjega dne bo znano, ali bodo komisarji zveze FIA ponovno preučili trčenje med Lewisom Hamiltonom in Maxom Verstappnom v Silverstonu. Zahtevek za ponovni pregled so v skladu s pravili sprožili pri Red Bullu, kjer je moštveni proračun, poleg izgube pomembnih točk v svetovnem prvenstvu, utrpel še okrog milijon in pol evrov močan udarec, kolikor je stalo popravilo razbitega Nizozemčevega dirkalnika.

Avstrijsko moštvo se tudi zato zavzema za dodatno kazen za Hamiltona, ki je bil po mnenju komisarjev kriv za trčenje, ki je z dirke izločilo Verstappna, deset sekundna kazen, ki jo je za to prejel pa naj bi bila po njihovem mnenju premila, saj je Britanec na koncu vendarle zmagal in skoraj izničil vso Verstappnovo prednost v točkovanju prvenstva.

Svetovalec ekipe, Helmut Marko je dejal, da bodo danes komisarjem predstavili nova dejstva, ki komisarjem niso bila na voljo med preučevanjem incidenta, po njegovem mnenju pa bi moral Hamilton ostati brez nastopa na dirki, ali pa vsaj zmage v Silverstonu.

“Predstavili bomo nove dokaze in dejstva, ki niso bila na voljo med prekinitvijo dirke vse dokler ni bila kazen že določena,” je povedal Marko. “Imamo fotografije, toda najpomembneje je, da smo pripravili nove dokaze, katerih pa zdaj ne morem razkriti. Primerna kazen bi bila taka, da bi Hamilton ostal brez zmage, naprimer dodatek časa za kazensko vožnjo skozi bokse, oziroma izključitev iz naslednje dirke.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish