Izjave vodilnih treh po VN Belgije

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2014 .
  1. Daniel Ricciardo:

Eddie Jordan: Odgovorni ste, da ste v tej uri držali Avstralijo na nogah

Ja mislem, da zelo veliko Avstralcev vse več spremlja formulo ena, skoraj tako kot v Melbournu, tudi tu vidim ogromno Avstralskih zastav na ciljni ravnini, neverjetno, presrečen sem.

Eddie Jordan: Prvi dve zmagi, sta se zgodili ob koncu, ta dirka pa je bila praktično vaša, vodili ste skoraj skozi celotno dirko

Ja, ta dirka je bila drugačna, vodil sem dolgo, praktično vso dirko, ves čas sem gledal svoje čase, posameznih krogov, ves čas sem vstrajal, želel dirkati zelo hitro, vedel sem, da bo na koncu teško ostati na prvem mestu, vendar sem vstrajal, želel sem ostati na prvem mestu.

Eddie Jordan: Veliko vaših navijačev je tu, veliko zastav, tretja zmaga letos, povejte, kako ste videli zaključek te dirke, ko ste vedeli, da se vam Nico hitro približuje.

Najprej sem upal, da bo vse skupaj zdržalo, mehansko, pri Red Bullu smo imeli letos precej težav. Poskušal sem ostati zbran, dirkati enako hitro in nato sem zagledal karirasto zastavico.

  1. Nico Rosberg

(pospremljen je bil z glasnimi žvižgi gledalcev)

Eddie Jordan: Dirkali ste neverjetno dirko, kaj se je zgodilo tam v Les Combesu na začetku?

Hitrejši sem bil, poiskušal sem ga prehiteti po zunanji strani, ni se izšlo, zadela sva se, nažalost, to se zgodi. Uničilo je tudi mojo dirko, ne samo njegovo, ekipno dirko, razočarani smo zaradi tega.

Eddie Jordan: Kaj mislite, kaj je bilo. Navadna nesreča, polovične možnosti za oba?

Ne bi bilo pametno, če bi komentiral, najprej si moram ogledati televizijski posnetek, se pogovriti, potem pa bom komentiral. 

Eddie Jordan: Vemo da imaste tu veliko navijačev, tudi Lewis jih ima, v igri je bilo za vas prvo in drugo mesto, potem pa se je izkazalo povsem drugače.

Ja, bili smo zelo prepričljivi po včerajšnjih kvalifikacijah, se nam je zdelo da nam bo uspelo da bomo lahko osvojili prvo in drugo mesto, vendar se ni izšlo.

  1. Valtteri Bottas

Eddie Jordan: Tu bi lahko imeli že posebno mesto, na zadnjih petih dirkah kar štiri stopničke.

Zakaj ne, ekipa se zelo trudi, dela zelo dobro, dobro dviguje, zadnje mesece delamo v pravo smer. Tudi sam sem v zelo dobrem delu svoje kariere. Še vedno se borimo z najboljšimi, za najvišje stopničke. Vendar prva polovica sezone je bila zelo v redu, v drugi polovici pa bi se lahko še izboljšali.

Eddie Jordan: Koliko mislite, da vam še manjka do najvišje stopničke?

Williams se res bliža vrhu, vendar mislim da bo letos zelo teško, razen če bomo imeli res srečo. Mercedes je res zelo močan, tudi Red Bulla nismo pričakovali, da se bo tako hitro vrnil k vrhu, Ricciardo je res odličen. Vendar smo na pravi poti, to me veseli.

Foto: Red Bull

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish