Izjave prve štartne vrste MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2020 .

Kvalifikacije so bile ponovno v znamenju Yamah, ki so kraljevale na vrhu. Dober položaj sta si pridobila tudi Suzukija, ki sta znana po tem, da na dirki veliko napredujeta. Ducati je močno razočaral predvsem Andrea Dovizioso, ki je ostal že v počasnejši kvalifikacijski skupini.

Kvalifikacije napovedujejo izredno zanimivo dirko predvsem v boju za naslov prvaka, kjer sta dva favorita v prvih dveh štartnih mestih. Joan Mir štarta malo bolj iz ozadja, vendar je znan po tem, da lahko na dirki močno napreduje, saj ima dober ritem. Četrti favorit za naslov prvaka Andrea Dovizioso pa bo štartal iz ozadja in bo moral odpeljati izredno dobro dirko ali čakati na napake drugih, če bo hotel do najvišjih mest.

Fabio Quartararo je povedal, da je bil zadovoljen z kvalifikacijami, kajti cilj ekipe je bila prva štartna vrsta. Kljub temu, da krog ni bil idealen je osvojil prvi štartni položaj. Zadovoljen je predvsem zaradi dveh padcev včeraj in danes. Sploh današnji je bil izredno grd padec in čutil je bolečino takoj po padcu se je spraševal če bo sploh lahko odpeljal dirko, vendar je kasneje bolečina izginila.

Maverick Vinales je bil izredno vesel uspeha, čeprav je bil eden izmed glavnih favoritov za najboljši štartni položaj. Odlično se počuti in jutri bodo probali še bolj napredovati ter se boriti za zmago. Imel je dober občutek z oprijemom pnevmatike, kar mu je pomagalo predvsem v prvem sektorju današnjih kvalifikacij. Ima veliko optimizma za jutrišnjo dirko v boju za zmago.

Cal Crutchlow je podal kratko izjavo o odličnem uspehu na kvalifikacijah. Dejal je, da je vesel, da je v prvi vrsti. V svojem najhitrejšem krogu ni bil čisto prepričljiv izgubil je nekaj desetink. Dvakrat na stezi mu je vzelo prvi del kolesa in je izgubil dodatni čas. Mogoče se lahko zahvalim Petrucciju za dober čas. Forma se stopnjuje iz dirko v dirko in motor je precej boljši kakor je bil na začetku. Tudi stanje roke se počasi izboljšuje.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj