IZJAVE najboljših treh na ZADNJI DIRKI SEZONE

Avtor prispevka: , objavljeno 13. decembra 2020 .

Letošnja dirka za VN Abu Dabija mora res ne sodi med tiste najbolj razburljive, a če ne drugega, je za razbijanje monotonije poskrbel zmagovalec, ki je danes deloval v slogu srebrnih puščic in ni puščal dvomov o zmagovalcu dirke.

Max Verstappen (Red Bull Honda) – 1. mesto

“Bilo je res zabavno,” je po dirki veselo pripomnil zmagovalec. “Nismo delali napak in uspelo mi je dobro nadzorovati pnevmatike,” je dejal Verstappen. Vsaj on se je zabaval, kar ne bi nujno veljalo za ostale voznike. Pa tudi ne za vse gledalce…

“Ko si prvi, je veliko stvari lažjih. Tako sem lahko brez težav nadziral svoj ritem in kljub vibracijam, ki so me nekoliko skrbele, mi je brez težav uspevalo nadzirati prednost pred Mercedesoma.”

“To je bila res dobra predstava celotnega moštva na koncu sezone. Zahvaljujem se vsem, ki so sodelovali z mano. Želeli smo si dobrega rezultata pred zimskimi testiranji in ga tudi dosegli. Sam pa komaj čakam, da se vzleknem na kavč. Letošnja sezona je bila res intenzivna.”

Valtteri Bottas (Mercedes) – 2. mesto

“Red Bulla sta bila danes izjemno hitra. Mislil sem, da bomo imeli približno enak tempo, a je bil Max Verstappen danes enostavno prehiter. Karkoli sem poskušal, njegovemu tempu enostavno nisem uspel slediti.”

“Kljub vsemu mislim, da sem odpeljal dobro dirko in na koncu zasluženo osvojil naslov podprvaka.”

Lewis Hamilton (Mercedes) – 3. mesto

“Ne moreš vedno zmagati. Ko pa pomislim na vse, kar se je zgodilo v zadnjih desetih dneh, sem bil sprva vesel, da sem lahko sploh vozil dirkalnik in se na koncu celo povzpel na stopničke.”

“Seveda me je okužba s covid-19 stala energije, pravzaprav govorimo o ogromni izgubi energije. Sem pa tudi nekoliko ponosen nase, da sem vse skupaj uspel preboleti. Zdaj se veselim, da se bom lahko sprostil in vrnil v formo.”

O situaciji, ko ga je na koncu lovil Alex Albon, je Hamilton povedal. “Seveda sem videl, da se mi je Alex približeval, oba dirkača Red Bulla sta bila na dirki zelo hitra. Moral sem se še enkrat zbrati. Tudi zato sem rekel, da sem vesel, da je dirka končana.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj