IZJAVE najboljših treh dirke za VN SAKHIRJA

Avtor prispevka: , objavljeno 6. decembra 2020 .

Za njim je dirko končal Esteban Ocon (Renault), na tretjo stopničko pa je stopil Perezov moštveni kolega Lance Stroll. Mehičan je uradno še vedno del preiskave, ki so jo komisarji odprli v zvezi z odstopom Maxa Verstappna in Charlesa Leclerca.

Sergio Perez (Racing Point Mercedes) – 1. mesto

Brez besed sem. Upam, da niso le sanje. Deset let sem potreboval, da sem tukaj, kjer sem zdaj. Po prvem krogu se mi je zdelo, da je zame že vsega konec, a nisem obupal. Danes se mi je morda vrnilo za vse tisto, kar mi je kdaj bilo na poti do uspeha.«

Mislim, da je moja zmaga danes poštena. Pri Mercedesu so imeli težave, a mislim, da bi lahko Georgeja, ki je odpeljal fantastično dirko, zadržal za sabo, tudi če ne bi imel težav s pnevmatiko. Med fazo varnostnega avta sem naredil napako pri zaviranju in blokiralo mi je sprednje levo kolo in cel čas do drugega postanka sem se ubadal z vibracijami. Po postanku je bilo vse skupaj bistveno boljše, svojim mehanikom sem dejal, da se vozim kot v limuzini.

Na vprašanje o načrtih za prihodnost je Mehičan povedal: Tale zmaga mi omogoča, da na vse skupaj gledam še bolj pomirjen sam s sabo. Kar se bo zgodilo, v veliki meri ni odvisno od mene. A želel bi nadaljevati v F1. Če ne drugo leto, pa v 2022.

Esteban Ocon (Renault) – 2. mesto

Ne morete si misliti, kako sem jokal v dirkalniku, ko sem prečkal ciljno črto. Za mano je sezona, ki je bila vse prej kot enostavna zame. Marsikatera dirka se je razvila v popolnoma nasprotno smer, kot bi si sam želel in za kar sem si prizadeval. Včasih sem bil kriv sam, včasih stvari, na katere nisem imel vpliva.

Toda nikoli nisem obupal, ker sem se zavedal, da bo prej ali slej nastopil trenutek, ko se bo vse poplačalo. Danes je zame takšen trenutek. Pri vsaki novi težavi sem si vedno govoril, da moram delati še bolj zavzeto in ohraniti zaupanje vase.

Pomembno je bilo, da sem imel ob sebi tako dobrega dirkača, kot je Daniel Ricciardo, saj sem se tudi z njegovo pomočjo zelo izboljšal. Stopničke na predzadnji dirki sezone so tako le češnja na vrhu torte.

Lance Stroll (Racing Point Mercedes) – 3. mesto

Malce sem razočaran, ker bi lahko tudi zmagal tole dirko. Pri izhodu iz boksov sem bil predolg, kar je izkoristil Esteban in me prehitel. Nato enostavno nisem imel dovolj tempa, da bi ga lahko prehitel nazaj.

Kljub vsemu sta prvo in tretje mesto izjemen rezultat za ekipo in točno tisto, kar smo v tem trenutku najbolj potrebovali, da bi osvojili tretje mesto v konstruktorskem seštevku. Vesel sem tudi za Sergia, ki mu res iz srca privoščim zmago, na katero je tako dolgo čakal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish