Izbor pnevmatik za Singapur, Japonsko in Rusijo

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2015 .

Pirelli je objavil seznam različic pnevmatik, ki jih bodo pripeljali na naslednje tri dirke. Tako v Singapurju kot na Japonskem bodo gume ostale enake, medtem ko so se za Rusijo odločili drugače.

Ruska dirka je bila lani na sporedu prvič in glede na podatke, ki jih je opremljevalec zbral tekom tistega dirkaškega vikenda, so se odločili, da poskusijo z mehkejšimi. Za stezo z raznolikimi ovinki in gladko površino se jim zdita primerni rumeno obrobljena mehka pnevmatika in rdeča super mehka.

Enaka kombinacija bo na voljo tudi v Singapurju, saj se najbolj sklada z značilnostmi dirkališča Marina Bay, s tem ko zagotavlja hitro ogrevanje in maksimalen mehanski oprijem.

Za razliko od tega pa bodo dirkači na Japonskem vozili z dvema najtršima različicama, tj. oranžnimi in belimi pnevmatikami. Izbor je utemeljen z dejstvom, da dirkališče v Suzuki zahteva veliko od gum, saj ga sestavlja veliko hitrih ovinkov. Poleg tega se tekom velike nagrade pričakujejo nekoliko višje temperature, ker je dirka na sporedu prej v primerjavi z lanskim letom.

Izbrane različice pnevmatik za naslednje tri dirke:
Velika nagrada Singapurja – super mehka in mehka
Velika nagrada Japonske – srednja in trda
Velika nagrada Rusije – super mehka in mehka

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish