Izbor pnevmatik dirkačev za Melbourne

Avtor prispevka: , objavljeno 10. marca 2016 .

Pirelli je objavil izbor pnevmatik za vsakega posameznega dirkača na uvodni dirki v Melbournu naslednji teden. Tri moštva so se odločila, da bodo za dirkača izbrala različno strategijo, in sicer svetovni prvaki Mercedes ter Sauber in Haas. Pri Lewisu Hamiltonu so se za razliko od Nica Rosberga odločili za en set mehkih pnevmatik več. Rosberg pa ima strategijo identično Ferrarijevima voznikoma.

Več ekip je izbralo sedem setov super mehkih pnevmatik, medtem ko bodo zgolj pri Manorju raje uporabili več kot dva seta mehkih pnevmatik. Tako Rio Haryanto kot Pascal Wehrlein bosta imela tekom vikenda na voljo štiri.

Opremljevalec s pnevmatikami je na svojem Twitter profilu objavil točen prikaz, kakšen je izbor dirkačev, ki ga prikazuje spodnja slika.

Pirelli tyre choices

Po novih pravilih sezone 2016 Pirelli omogoči tri namesto predhodnih dveh različic gum za suho stezo od petih različnih, ki jih dobavljajo teko sezone. Dve, izmed katerih mora biti ena uporabljena, izberejo oni, tretja pa je lahko uporabljena samo v tretjem delu kvalifikacij. Slednja je najmehkejša od treh ponujenih. Deset preostalih setov izbere moštvo oz. dirkač tako, da dopolni skupaj trinajst setov. Za Avstralijo so imeli na voljo super mehko, mehko in srednjo.

Foto: Pirelli Motorsport Twitter