INSTAGRAM razkriva dejanski čas dogovora med RED BULLOM in PEREZOM

Avtor prispevka: , objavljeno 20. decembra 2020 .

Odločitev, da bo Sergio Perez v sezoni 2021 dirkal za Red Bull, je bila uradno komunicirana v petek. Toda pogodba je bila verjetno sklenjena že veliko prej. Na to opozarjajo vsaj nekatere objave na družabnih omrežjih vpletenih ljudi.

Tako je Christian Horner, šef ekipe Red Bull, na dan objave, torej 18. decembra, na Instagramu objavil fotografijo sebe, Pereza in Helmuta Marka. In kdor je imel že srečo, da je bil v znamenitem W-Hotelu v Abu Dabiju, bo spoznal zaveso v ozadju in da je bila ta fotografija narejena prav tam.

Brat Sergia Pereza pa je že pred tem iz svojega avtomobila  objavil fotografijo, ki zelo veliko pove, saj se poleg vzvratnega ogledala nahaja prav pločevinka Red Bulla. Ta fotografija je nastala v ponedeljek, najpozneje v torek po finalu v Abu Dabiju. Verjetno tiči v ozadju dejstvo, da je bilo takrat že vse urejeno med njegovim bratom Sergiom in ekipo Red Bull. Horner je v petek dejal, da so “danes” obvestili tako Pereza kot tudi Albona, kar je seveda v nasprotju od časov objav na družabnih omrežjih. Razen če je fotografija Hornerja, Marka in Pereza nastala le zato, ker se je trojica v omenjenem hotelu slučajno srečala.

https://twitter.com/MST_ChristianN/status/1339472961473011715

Zelo zanimiv je tudi primer, da je Perez že v ponedeljek, 14. decembra, torej dan po finalni dirki v Abu Dabiju, na Instagramu objavil fotografijo, ki prikazuje menjavo čelad s Sebastianom Vettlom, svojim naslednikom pri ekipi Racing Point oziroma Aston Martin v prihodnjem letu. Očitno je tudi ta fotografija nastala v W-Hotelu in še bolj zanimivo je to, da Perez nosi ista oblačila kot na fotografiji, ki jo je Horner objavil štiri dni pozneje. Navsezadnje je povsem nepomembno, kdaj je bilo kaj dogovorjenega in podpisanega. Dejstvo je, da se je Albon preselil na rezervno klop in Perez je dobil priložnost, o kateri je sanjal že leta.

View this post on Instagram

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)

Horner pojasni, da je bil Albon razumljivo razočaran, ko mu je bila sporočena odločitev ekipe. “Bil je tudi neverjetno zrel. Hvaležen za priložnost in podporo, ki jo je imel v letošnjem letu in odločen, da se v letu 2022 znova pojavi v igri za stalnega dirkača. Pri Sergio pa se je čutilo veliko olajšanje.Mehičan se je v veliki meri že sprijaznil z enoletnim premorom ali celo koncem kariere v Formuli 1, zaradi česar he bilo sedaj veselje toliko večje.

Mimogrede, na Instagramu je svojo fotografijo objavil tudi Nico Hülkenberg, ki se je prav tako nadejal sedeža pri Red Bullu. Popularni Hulk je objavil fotografijo na plaži, ki njega prikazuje z vilami v rokah in samokolnico polno trave in umazanije, s pogledom, usmerjenim v daljavo. Zraven pa je pripisal: Plan B.   

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish