INFINITI se po 10 letih poslavlja od Formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 24. decembra 2020 .

Za takšno potezo so se odločili, ker se želijo z dodatnimi resursi posvetiti boju za prevlado v segmentu luksuznih vozil in elektrifikaciji svoje prodajne palete. Pri vstopu v F1 je bil Infiniti eden od komercialnih pokroviteljev ekipe Red Bull, kasneje pa je ta japonska znamka postala tudi imenski sponzor omenjene ekipe, kar je močno prispevalo k prepoznavnosti znamke po svetu.

Pred štirimi leti je japonski proizvajalec prestižnih vozil postal še bolj dejaven v F1, saj je postal tehnični partner ekipe Renault DP World F1 Team, ki je aktivno sodeloval pri razvoju sistema za rekuperacijo energije.

Infiniti je bil tudi imenski sponzor ekipe Red Bull.

“Zelo smo ponosni na svoje sodelovanje v Formuli 1 ter uspehe in mejnike, ki smo jih dosegli,” je povedal šef motošporta znamk Nissan in Infiniti, Tommaso Volpe. “V zadnjih desetih letih se je naša vpletenost v ta izjemni šport povečevala, s čimer nismo le povečali prepoznavnosti blagovne znamke, temveč tudi okrepili naša tehnična znanja in sposobnosti.”

“Zdaj je pravi čas, da svoje vire in vse znanje, pridobljeno z našimi aktivnostmi v Formuli 1, usmerimo v raziskave in razvoj naših novih tehnologij in pogonskih sklopov prihodnosti,” dodaja Volpe.

Renault R.S.17 in Infiniti Q60 Project Black S

Infiniti je v sodelovanju z Renault F1 izdelal svoj impresivni prototip Q60 Project Black S s sistemom ERS, ki so ga navdihnile prav rešitve iz F1. Project Black S je nastal na osnovi modela Infiniti Q60 Red Sport 400 in ima dva sistema za pridobivanje energije, baterijo s 4,4 kWh kapacitete, e-turbo in električni motor, integriran v zadnjo os.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish