Ineos prevzema moštvo Mercedes

Ineos prevzema moštvo Mercedes
Avtor prispevka: , objavljeno 13. septembra 2020 .

Nekdanji šef moštva Jordan F1, Eddie Jordan, ki zadnja leta dela kot strokovni komentator Formule 1 je razkril zanimive govorice, da bo Ineos, tehnični partner moštva Mercedes, za 756 milijonov evrov kupil večinski delež moštva aktualnih konstruktorskih prvakov Formule 1.

Že dlje časa se ugiba o prihodnosti šefa moštva Mercedes, Tota Wolffa, kateremu pogodba z Mercedesom poteče ob koncu letošnje sezone, prav tako pa ni znano, kje bo v prihodnji sezoni dirkal Lewis Hamilton. Poleg tega so se že pred tedni pojavile govorice, da Daimler namerava znižati stroške, s tem pa prodati tudi vsaj del 60% lastništva moštva Mercedes. Prav to pa naj bi se po besedah Jordana zgodilo v prihodnjih dneh.

Sir Jim Ratcliffe bo s svojim podjetjem Ineos postal nov lastnik ekipe Mercedes,” trdi Jordan. “Ineos z moštvom sodeluje na tehničnem nivoju, njihov logotip pa je zato tudi na dirkalnikih, Mercedes pa se bo tako na lep način umaknil iz Formule 1.

Jordan trdi, da se bo ekipa imenovala Ineos, sedež pa bo ostal v Brackleyu, poleg tega bo Mercedes obdržal 30-odstotni delež, Irec, ki slovi po tem da se njegove napovedi pogosto uresničijo, pa je napovedal tudi, da Wolff ne bo več šef moštva.

Foto: Daimler

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish