Indonezijsko blato ustavilo Gajserja

Avtor prispevka: , objavljeno 6. marca 2017 .

Močno deževje je organizatorjem druge letošnje dirke MXGP v Indoneziji povzročalo le malo težav. Proga je ves konec tedna bolj spominjala na blatno kopel, s katero so številni dirkači imeli veliko težav.

Nič drugače pa ni bilo niti, ko je bila na sporedu prva dirka najvišjega razreda, v kateri nastopa tudi naš Tim Gajser.

Gajser je v težkih razmerah vozil na četrtem mestu, nato pa obtičal v globokem blatu in izgubil še tri mesta preden je v cilj pripeljal kot sedmi.

Na veliko žalost Tima, pa je bila druga vožnja zaradi nemogočih razmer naposled odpovedana, tako da so rezultati prve dirke veljali tudi kot končna razvrstitev dirke.

Zmagal je Shaun Simpson, drugi je bil Glenn Coldenhoff, tretji pa Clement Desalle.

“Če sem iskren, je bil to kaos, ob vsem dežju in blatu pa sem zadovoljen s spodobnim številom osvojenih točk. Temu ne bi rekel dirka, temveč boj za preživetje. Počutil sem se, kot bi bil prve četrt ure normalen, tedaj sem bil drugi in v lovu za vodilnim, nato pa – kot bi se mi podrlo. Ne vem, kako in zakaj se je to zgodilo, nisem bil pravi jaz, le peljal sem se do cilja, da bi osvojil točke. Manj posrečene dirke niso vselej slabe v vseh pogledih, zdaj imam čas za krajši premor in pripravo na boljšo argentinsko predstavo,” je po dirki povedal Gajser.

V točkovanju prvenstva še vedno vodi Antonio Cairolli, drugi je Desalle, Gajser pa na tretjem mestu zaostaja za dvanajst točk.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish