IMOLA je glavni FAVORIT za prosto mesto na KOLEDARJU 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 30. decembra 2020 .

Provizorični koledar sezone 2021 Formule 1, ki so ga veljaki predstavili minuli mesec, bo sestavljen kar iz 23 dirk, še vedno pa ni znano, kje bodo dirkači nastopili na četrti dirki sezone, ki bo na sporedu čez manj kot štiri mesece. Vrzel v koledarju se je pojavila, ko so se podrli načrti o organizaciji dirke v Hanoju (Vietnam), kjer bi morala dirka biti že v letošnjem letu, a so jo odpovedali zaradi pandemije novega koronavirusa.

Velike nagrade Vietnama v letošnji koledar niso uvrstili zaradi drugih razlogov. Eden glavnih pri organizaciji, nekdanji župan mesta Hanoi, Duc Chung, je bil namreč aretiran zaradi ponarejanja zaupnih dokumentov, ki naj bi dokazovali njegovo vlogo pri pranju denarja v zvezi s tehnološkim podjetjem Nhat Cuong. Kot poroča časnik VNExpress, je bil Chung že spoznan za krivega in bo naslednjih pet let preživel v zaporu.

Formula 1 zato že išče nadomestno lokacijo in Imola, ki se je v koledar vrnila po štirinajstih letih odsotnosti, je ta trenutek najbližje temu, da zapolni prosto mesto na koledarju. S tem bi to italijansko dirkališče ponovno dobilo svoj stari status prve evropske dirke, ki jo je dolga leta imela kot VN San Marina. Kot alternativa Imoli se sicer omenja Istanbul, kjer pa je oteževalna okoliščina ta, da termin dirke sovpada z islamskim praznikom ramadanom.

Članek je na voljo tudi na vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish