Iceman bo dirkal v vsakem primeru

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2013 .

 
Kimi Raikkonen pravi, da ne namreava bojkotirati Velike nagrade Nemčije, čeprav z njim grozi Združenje dirkačev formule ena. Finec sicer ni član združenja, ki se je sestalo v četrtek in na katerem so se člani dogovorili in izdali opozorilo, da na dirki ne bodo nastopili, če se pojavijo podobne težave z gumami, kakršnim smo bili priča na dirki v britanskem Silverstonu.

Raikkonen je bil med dirkači, ki leta 2005 zaradi eksplozij gum niso nastopili na VN ZDA v Indianapolisu, tokrat pa pravi, da bo nastopil neglede na to, kaj se bo dogajalo. “Nisem je videl, sem pa slišal zanjo,” je Raikkonen komentiral izjavo združenja dirkačev. “Prepričan sem, da do bojkota tako ali tako ne bo prišlo. Leta 2005 sem bil vpleten v podobno situacijo, kjer pa so nekateri kljub vsemu dirkalni, tako da bom tokrat to storil tudi sam, neglede na to, kaj se bo dogajalo.”

Dirkač Lotusa je dejal, da ga vzdržljivost gum ni skrbela niti preden je Pirelli ponudil izboljšanje gume, podprl pa je tudi stališče italijanskega gumarja, da nekatere ekipe gum ne uporabljajo pravilno. “Dirkal bom. Težave se ne pojavljajo samo zaradi gum. Na dogodke vpliva več dejavnikov. Mi že vso sezono nismo imeli niti ene same težave, zato vanje zaupam. Dirkanje je pač nevaren šport in marsikaj se lahko zgodi. Ekipe so gume uporabljale narobe, zato je prihajalo do eksplozij. Sam s tem nimam težav.”