Iannone prepričan da bi lahko zmagal

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2016 .

Andrea Iannone je kljub uvrstitvi na stopničke za zmagovalce po dirki v Mugellu dirkališče zapuščal z grenkim priokusom izgubljene zmage. Italijan je namreč prepričan, da bi lahko zmagal a svoji domači dirki, če bi le bolje štartal.

Dirko je namreč začel s tretjega mesta, po prvem krogu pa se je vozil na dvanajstem. Do konca dirke se je sicer vrnil na tretje mesto, da bi se lahko boril za zmago pa je dokazal z najhitrejšim krogom dirke, ki ga je odpeljal prav v zadnjem krogu.

“Zelo sem vesel, saj je bila ta dirka zelo pomembna,” je povedal. “Stopničke so vedno lep dosežek. Razočaran sem nad slabim začetkom dirke. V prvem krogu sem padel na dvanajsto mesto. Po treh ali štirih krogih sem korak za korakom stopnjeval tempo. Zelo sem vesel, saj sem v zadnjem krogu postavil najboljši čas. Imel sem možnost, da bi se boril za zmago, kar je zame zelo pomembno. Želel sem zmagati, toda poskusil bom na naslednji dirki.

Štarti so moja slabost vso sezono, saj nimam občutka za sklopko. Nekaj stvari smo spremenili, da bi rešili težavo, vendar očitno neuspešno. Pred dirko, ko sem vadil.speljevanje, je kazalo, da je bolje, na dirki pa so se težave spet pojavile,” je pojasnil Iannone, ki je v Mugellu zabeležil drugo letošnjo uvrstitev na stopničke, v prvenstvu pa je deveti.