Iannone: Ne razumem zakaj si me ne želijo več

Avtor prispevka: , objavljeno 30. oktobra 2018 .

Andrea Iannone je dejal, da nikakor ne more razumeti odločitev moštva Suzuki, da ne podaljšajo pogodbe z njim. Kot je sam prepričan je imel letos pomembno vlogo pri razvoju motocikla, kar je botrovalo k samemu napredku. Italijanski dirkač ima za seboj izjmeno slabo prvo sezono pri moštvu Suzuki, predsem zaradi napačne izbrane specifikacije motorja pred začetkom sezone. Letošnja sezona pa je zanj precej boljša. Potem, ko je moštvo lansko sezono končalo brez uvrstitve na oder za zmagovalce, jim je letos to uspelo že sedemkrat, štirkrat je to storil Iannone. Kljub temu pa bo naslednjo sezono nastopal za moštvo Aprillie, njegovo mesto pa bo zasedel novinec Joan Mir

“Nevem, tega ne bom nikdar razumel. Na to vprašanje je zelo težko odgovoriti,” je dejal po drugem mestu v Avstraliji.

“Lanska sezona je bila zahtevna za oba dirkača. Letošnja pa je povsem drugačna. Mislim, da sem veliko pokazal, posebno takrat, ko smo na motocikel namestili dele, ki sem jih zahteval. Rezultati so tako prišli tako zame, kot Rinsa. Žal mi je, saj sem po zahtevni lanski sezoni veliko pokazal in izboljšal motocikel. Veliko stvari je še potrebno izboljšati, toda sedaj ni več na meni, da povem v katero smer se je potrebno usmeriti.”

“Osredotočam se le na svoj dirkaški vikend, toda če bi ostali skupaj bi lahko dosegli še veliko več.”

Čeprav je bil Italijan v obdobju pri Suzukiju večkrat kritiziran s strani javnosti je poudaril, da je imel z moštvom vedno zelo dober odnos.

“Zelo smo napredovali letos. Odnos znotraj moštva je bil vedno dober, tudi če na nekaterih dirkah rezultati niso bili takšni kot smo si želeli. Sedaj sem praktično izven moštva tako, da so vsi rezultati sedaj dvojno vredni. Z menoj ni vedno enostavno, saj želim zmagati in zato zahtevam določene stvari. Kljub vsemu sem zadovoljen, da sem pomagal moštvu do napredka.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish