Iannone ne bo nastopil na dirki v Katarju

Avtor prispevka: , objavljeno 21. februarja 2020 .

Andrea Iannone bo zelo verjetno moral izpustiti nastop na dirki za VN Katarja, ki bo prihodnji mesec, saj sodišče še ni izdalo dokončne odločitve glede njegove pritožbe na suspenz zaradi dopinga. Dirkač Aprilie je trenutno še suspendiran, potem ko je bil pozitiven na testu prepovedanih steroidov na VN Malezije lani. Tudi drugi vzorec urina Italijana ni oprostil, zato se je njegova obramba zatekla k testu las, toda dokončne razsodbe, ki bi morala biti znana prejšnji teden, še ni.

Iannone je suspendiran, dokler mu ne uspe dokazati krive, tako pa bo izpustil tudi zadnja testiranja pred sezono, ki se v Katarju začnejo ta konec tedna.

“Vse kar lahko rečem je, da so vsi predhodni športniki, ki so opravili testiranje las, uspeli dokazati svojo krivdo pred sodiščem,” je o tem povedal Massimo Rivola, šef Aprilie. “Za to je potrebno le nekaj več časa, ravno tega pa nimamo. Z znanstvenimi dokazi, ki jih je predstavila obramba, stvari ne morejo iti narobe, saj so testi nedvoumni.”

V primeru, da Iannone dejansko ne bo smel nastopiti na dirki, bo njegovo mesto na dirki v Katarju prevzel Bradley Smith.