Iannone: Ne bi smel oditi iz Ducatija

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2020 .

Andrea Iannone je v intervjuju z Maxom Biaggijem na Instagramu priznal, da je storil napako, ko je zapustil Ducati. Iannone je Ducatiju v Avstriji leta 2016 privozil prvo zmago po Caseyu Stonerju, v naslednji sezoni pa se je odločil prestopiti k Suzukiju, leto kasneje pa k Apriliji. Medtem ko sam nikdar več ni stopil na najvišjo stopničko na odru za zmagovalce, pa je nekdanji moštveni kolega Andrea Dovizioso z Ducatijem zmagal na trinajstih dirkah in v zadnjih treh sezonah osvojil naslov podprvaka.

“Ne bi smel zapustiti Ducatija,” je priznal Italijan, ki še vedno čaka na odločitev sodišča glede njegove pritožbe na pozitivne rezultate na doping. “Sezoni 2015 in 2016 sta bili zame zelo dobro. Ducatijev motocikel je bil dober pri pospeševanju in na zaviranju, le na vstopu v ovinke smo imeli nekaj težav. Ko sem prestopil k Suzukiju sem se znašel v nasprotni situaciji.”

Po težki prvi sezoni na Suzukiju je Iannone v 2018 vendarle uspel doseči stopničke na štirih dirkah, nato pa je prestopil k Apriliji, kjer še čaka na uvrstitev med najboljše tri, čeprav je lani za kratek čas celo vodil na VN Avstralije. “V moštvu se dobro počutim in prepričan sem, da sem lahko dober. Celotno podjetje se je razvilo, zamik začetka sezone pa nam bo pomagal izboljšati naš motocikel.”

Iannone pa je razkril tudi, da je bil v mladosti njegov idol Valentino Rossi, Biaggijev velik nasprotnik. “Ko sem začel z dirkanjem sem bil star sedem let in v tem času je Rossi osvojil prvi naslov prvaka v 125-kubičnem razredu. Bil je moj idol.”

Foto: Ducati