Iannone napovedal slovo od Suzukija

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2018 .

Andrea Iannone je izdal, da se po koncu letošnje sezone razhaja s Suzukijem. Kje bo Italijan dirkal v prihodnji sezoni pa bomo še izvedeli.

Italijan je moral lani Ducatijev motocikel prepustiti Jorgeju Lorenzu, sam pa se je zatekel k Suzukiju, kjer naj bi, kot glavni dirkač, moštvo popeljal do napredka. A namesto tega je lansko sezono končal na trinajstem mestu, pri tem pa je bil deležen številnih kritik, saj naj se nebi trudil dovolj.

Letošnjo sezono je začel precej bolje, saj je v Jerezu in Austinu dvakrat zapored stal na odru za zmagovalce, toda dvig forme je prišel prepozno. Suzuki je namreč že podaljšal sodelovanje z njegovim moštvenim kolegom Alexom Rinsom, zdaj pa so tik pred podpisom pogodbe z Joanom Mirom, ki naj bi tako v prihodnji sezoni napredoval iz razreda Moto2.

“Ne bom ostal pri Suzukiju,” je Iannone potrdil na tiskovni konferenci v Mugellu. “Vozil bom drug motor, vendar za zdaj ne bi govoril.o svoji prihodnosti. Na tej dirki leta 2016 sem napovedal sodelovanje s Suzukijem, letos pa je malce drugače. Suzukinje z mano o prihodnosti govoril šele po testiranjih v Barceloni, toda zdaj je gotovo, da ne bom več dirkal zanje.”

Med možnostmi, ki jih ima Iannone, je prestop k Apriliji namesto Scotta Reddinga ali pa vrnitev v ekipo Pramac Ducati, katero je zapustil pred sezono 2015.

Kljub temu, da moštvo zapušča, pa je Italijan poudaril, da se bo na preostalih dirkah trudil nadaljevati z rezultazi, katere je dosegel na prvih dirkah.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish