# Iannone: Lorenzo je zaviral zelo zgodaj | | Svet Hitrosti

Iannone: Lorenzo je zaviral zelo zgodaj

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2016 .

Andrea Iannone je po dirki za VN Katalonije povedal, da ni mogel preprečiti trka z Jorgejem Lorenzom, ki naj bi zaviral prej, kot ponavadi. Lorenzo je v prvih krogih dirke celo vodil, nato pa počasi padal in padel na peto mesto, kjer ga je začel napadati Iannone. Dirkač Ducatija je na zaviranju v deseti zavoj trčil v zadnji del Lorenzove Yamahe, zardi česar sta oba padla in odstopila.

Komisarji so Iannoneja, ki se prihodnjo sezono seli k Suzukiju, kaznovali, vendar Italijan trdi, da ni zaviral nič kasneje, kot ponavadi. “Vso dirko sem zaviral na istem mestu. Bil sem prepričan, da ima težave z motorjem ali gumami, saj je bil zelo počasen,” je pojasnil Iannone, ki je sprejel kazen. “Po nesreči sem ga vprašal, če je imel težave z motorjem, a je dejal, da ne. Žal mi je zanj. Bila je napaka, vendar nisem zaviral kasneje kot ponavadi in težko razumem, zakaj je Jorge zaviral tako zgodaj.

Sicer je bila zame dirka solidna, saj sem vse od začetka dajal vse od sebe in vozil sem zelo dobro. Gume sem izkoristil kar najbolje in bil sem hiter.”

Iannone je zdaj odstopil že na štirih izmed sedmih letošnjih dirk, bilo pa je drugič, da je trčil v drugega dirkača. A Italijan pravi, da ni imel nikakršnih možnosti, da bi preprečil trk z Lorenzom. “V Argentini pa je bilo drugače, saj sem padel in nato trčil z Doviziosom. Tu sem zaviral na isti točki in poskušal preprečiti, da bi trčila. Na vso moč sem zaviral, zato je zdrsnila prednja guma. Letos smo imeli več takšnih primerov, ko je naprimer tudi Dani Pedrosa v Austinu trčil v Doviziosa, a ne vemo zakaj,” je še dodal dirkač Ducatija.

Foto: Ducati

6 Comments

  • Tina Jurgovic

    itak, ker je tvoj rossi tako odličen, da lahko točkovno razliko do po tvoje nesposobnega lorenza nadoknadi samo tako, da lorenza mečejo ven z dirk. Če bi Takole Marquez nabil Rossija bi spet vsi tulili kako pomaga Lorenzu, za Iannoneja pa ne bo noben rekel, da je namerno počil v Lorenza da bi pomagal roziki?

  • Tina Jurgovic

    veliko večja legenda bi bil, če se ga nebi držali taki “navijači” kot si ti. navaden egoističen gloryhunter, ki trdiš da zanj navijaš zato da si pumpaš ego, u bistvu pa niti 5% od Rossiju ne veš. zato pa v vsaki dirki tuliš eno in isto, kako je rossi oh in sploh, pa tud če je ne gledaš. In pa tle nima nobene veze kaj je Rossi, kaj pa Lorenzo ni, point je, da Rossi ni tko zanič dirkač, da bi se veselil takih dogodkov, taki kot ti pa bi najraje videli, da prvih deset dirkačev umre, da bo Rossi imel lažje delo do zmage, da se boš jutr postavljal pred sodelavci in prijatelji, kot da si ti igral glavno vlogo pri zmagi Rossija. Če navijaš za zmagovalca, še ne pomeni, da si tudi ti zmagovalec, sam tolk, da ne boš počil s tem svojim egom ;).Spizdi gledat fuzbal al pa košarko, motošport ne rabi take golazni

  • Tina Jurgovic

    dej ti kitajc, zaveži…sej bi Lorenzo tudi tko ali tko zmagal v Maleziji pa se je rossi neki prdil tam zarad marqueza. pa tud naslov bi tko al tko osvojil lorenzo, pa ste se prdili. sam tišina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja