Iannone: Lorenzo je zaviral zelo zgodaj

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2016 .

Andrea Iannone je po dirki za VN Katalonije povedal, da ni mogel preprečiti trka z Jorgejem Lorenzom, ki naj bi zaviral prej, kot ponavadi. Lorenzo je v prvih krogih dirke celo vodil, nato pa počasi padal in padel na peto mesto, kjer ga je začel napadati Iannone. Dirkač Ducatija je na zaviranju v deseti zavoj trčil v zadnji del Lorenzove Yamahe, zardi česar sta oba padla in odstopila.

Komisarji so Iannoneja, ki se prihodnjo sezono seli k Suzukiju, kaznovali, vendar Italijan trdi, da ni zaviral nič kasneje, kot ponavadi. “Vso dirko sem zaviral na istem mestu. Bil sem prepričan, da ima težave z motorjem ali gumami, saj je bil zelo počasen,” je pojasnil Iannone, ki je sprejel kazen. “Po nesreči sem ga vprašal, če je imel težave z motorjem, a je dejal, da ne. Žal mi je zanj. Bila je napaka, vendar nisem zaviral kasneje kot ponavadi in težko razumem, zakaj je Jorge zaviral tako zgodaj.

Sicer je bila zame dirka solidna, saj sem vse od začetka dajal vse od sebe in vozil sem zelo dobro. Gume sem izkoristil kar najbolje in bil sem hiter.”

Iannone je zdaj odstopil že na štirih izmed sedmih letošnjih dirk, bilo pa je drugič, da je trčil v drugega dirkača. A Italijan pravi, da ni imel nikakršnih možnosti, da bi preprečil trk z Lorenzom. “V Argentini pa je bilo drugače, saj sem padel in nato trčil z Doviziosom. Tu sem zaviral na isti točki in poskušal preprečiti, da bi trčila. Na vso moč sem zaviral, zato je zdrsnila prednja guma. Letos smo imeli več takšnih primerov, ko je naprimer tudi Dani Pedrosa v Austinu trčil v Doviziosa, a ne vemo zakaj,” je še dodal dirkač Ducatija.

Foto: Ducati