Iannone je favorit za zmago – Marquez

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2018 .

Marc Marquez je prepričan, da lahko na jutrišnji dirki na Phillip Islandu po zmagi poseže Andrea Iannone na Suzukiju, kjer so ta konec tedna na prvih prostih treningih kazalo zelo solidno formulo. Italijanu se sicer ni uspelo zavihteti v prvi štartno vrsto, a bo zmago lovil s četrtega mesta, od kjer ima po mnenju aktualnega svetovnega prvaka zelo dobre možnosti za presenetljiv rezultat.

“Iannone je favorit,” je dejal Marquez. “Je najhitrejši in če bo pokazal vse, kar zmore, nam ne bo uspelo zmagati. Če bo vozil tako, kot danes, bo zmagal. Toda jutri je nov dan in poskušali se bomo izboljšati. Če se Iannone ne bo izboljšal, nam bo dal priložnost. Seveda pa sta poleg Andree nevarna še dva ali trije dirkači. Težko bo celo dirko paziti na gume in predvsem pred dirko izbrati pravo zmes.”

Nekoliko manj optimističen pa je glede možnosti Iannoneja njegov moštveni kolega, Alex Rins, ki pričakuje da bo Italijan na dirki zdrsnil v ozadje, tako kot ponavadi. “Bomo videli, kaj se bo zgodilo, saj Iannone na dirkah pogosto nazaduje,” je dejal Španec. “Andrea je vsakič zelo hiter na treningih, na dirki pa pade. Vesel sem, ker bom dirko sam začel s petega mesta, iz druge štartne vrste, kar je bil eden izmed naših ciljev. Na ti stezi imam dober ritem, tako da so stopničke povsem v dosegu, a se bomo morali malce potruditi, da jih dosežemo. Suzuki se je ta konec tedna, do zdaj, zelo izkazal.”

Iannone pa nad opazko moštvenega kolega ni bil navdušen: “Nisem hiter na dirki? Bomo videli jutri. Jutri bom močan, toda mislim, da bo tudi Marc, ki je v preteklih letih vedno naredil veliko razliko, prav tako močan. Gume bom poskušal ohraniti do zadnjih petih krogov dirke, saj se bo šele tam odločila dirka. Za zmago se bom boril z Marquezom, (Maverickom) Vinalesom, gotovo pa bo blizu tudi (Valentino) Rossi in kakšen izmed Ducatijev. Tudi Rins je dober, kadar se lahko pelje v zavetrju drugega dirkača.”

Iannone pa je bil po kvalifikacijah nekoliko razočaran, ker mu ni uspelo osvojiti najboljšega štartnega položaja, saj sta ga v hitrem krogu ovirala Marquez in Rins, pa tudi rahel dež. “Kvalifikacije za nas niso bile dobre, toda vremena ne moremo nadzirati. Na stezo smo zapeljali takoj, ko je začelo deževati, toda steza je bila že preveč mokra v tretjem, četrtem in petem ovinku. Ko sem vozil na polno sem ujel Rinsa in Marqueza, ki sta že upočasnila in tam sem izgubil nekaj časa, zato sem se vrnil v bokse in zamenjal gumo. Ko sem se vrnil na stezo je deževalo močneje zato ni bilo mogoče odpeljati hitrejšega kroga.

Morda bi bilo bolje, če bi ostal na stezi in še enkrat poskušal z isto gumo, saj sem bil v posameznih sektorjih le desetinko za prvim mestom. Danes je o štartnih mestih odločal timing in sreča,” je še dodal Iannone.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish