Iannone: Dokazal sem, da sem bolj zrel od Rinsa

Avtor prispevka: , objavljeno 31. marca 2018 .

Dirkač Suzukija Andrea Iannone je dejal, da je dirka v Katarju, ki jo zaključil na devetem mestu pokazala, da je bolj zrel kot njegov moštveni kolega Alex Rins. Rins se je večino dirke v Katarju vozil v vodilni skupini, nato pa je dirko predčasno zaključil s padcem. Italijan je po dirki dejal, da je v zaključku dirke umiril svoj ritem, saj je bil sprednji del njegovega motocikla zelo nemiren. S tem se je tudi želel izogniti padcu, kot se je to zgodilo španskemu kolegu.

“V Katarju sem na koncu dirke za zmagovalcem zaostal 12 sekund, to ni veliko, toda v tem razredu je to zelo veliko. Alex je bil med dirko pred mano in bil zelo blizu vodilni skupini, na koncu pa je padel. Vedno ko voziš na meji tvegaš veliko.”

“Mislim, da sem trenutno bolj zrel od Rinsa. Ko v določeni situaciji ni vse 100%, takrat ne želim tvegati vsega. Poizkušam umiriti situacijo in dirko pripeljati do konca, ter osvojiti vsaj nekaj točk. To je razlika. Toda pomembno je tudi, da skupaj sodelujeva in pomagava ekipi.”

Suzuki je lansko sezono zakjučil brez uvrstitve na zmagovalni oder. Iannone, ki je zadnjič na zmagovalnem odru stal v Valenciji 2016, kar je bila tudi njegova zadnja dirka na Ducatiju. Toda Italijan je prepričan, da je zmagovalni oder lahko letos povsem realen cilj za ekipo Suzuki.

“Zagotovo se bomo na vsaki dirki poizkušali boriti za uvrstitev na zmagovalni oder. To je naš cilj in za to bomo garali.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish