Iannone bi se lahko v MotoGP vrnil že v Aragoniji

Avtor prispevka: , objavljeno 15. oktobra 2020 .

Bradley Smith je pred petkovim prvim prostim treningom v boksih Aprilie, pripravljen za nastop, toda sam pravi, da se do zjutraj stvari lahko presenetljivo obrnejo v prid Andree Iannoneja, dirkača katerega nadomešča, ki bi se lahko vrnil na dirke MotoGP že ta konec tedna.

Italijan je trenutno suspendiran zaradi zlorabe prepovedanih poživil, njegovo pritožbo pa je mednarodno pritožbeno sodišče (CAS) obravnavalo prav v četrtek, ko je Smith sodeloval na novinarski konferenci. Če je nekdanji dirkač Ducatija uspel dokazati krivdo, bi mu sodišče lahko dovolilo nastop na prvem prostem treningu, v nasprotnem primeru pa bi mu lahko 18 mesečno prepoved podaljšalo na 4 leta.

“Ne vem, če bom jutri sploh vozil,” je na četrtkovi tiskovni konferenci povedal Smith. “Nič še nisem slišal, kaj se je dogajalo na sodišču. Vendar če so se stvari obrnile v prid Andree in je zadeva bila z današnjim dnem končana, bi se lahko vrnil že v petek zjutraj,” je dodal.

Gre za teoretično možnost, ki je sicer malo verjetna, saj bo sodišče za dokončno odločitev o prepovedi nastopanja verjetno potrebovalo kakšen teden dni. “Ta konec tedna je za kaj takega malo možnosti, toda moj nastop na naslednji dirki nikakor ni zagotovljen. Pripravljen bom za prvi prosti trening, prihodnji teden bi se vse lahko spremenilo in bi se lahko vrnil domov nekoliko prej, kot sem pričakoval,” je dodal Smith, ki meni, da negotovost škodi vsem.

“Položaj z Andreo ni lahek tudi zame, saj ves čas razmišljam o tem. Še bolj pa vpliva na moštvo, ki mora počasi izvedeti, kaj se bo zgodilo naprej, da se nam povrne fokus in stabilnost. Trenutno se o vsem pogovarjamo s “če bo” ter “morda”, ko bo enkrat situacija jasna, bo tega konec. Čeji in mordaji so za moštvo v našem športu nočna mora,” še pravi Smith.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish